29 Μαρτίου 2024

Breaking News

Social Media και αναζήτηση εργασίας: Οι παγίδες!

Social Media και αναζήτηση εργασίας: Οι παγίδες!

Παγίδες Social Media και αναζήτηση εργασίας: Ωφεληθείτε χωρίς να εκτεθείτε

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν βρει εργασία μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης του facebook, του twitter και του youtube ακόμη! Άλλοι πάλι μέσω των ίδιων portals την έχουν χάσει.Social Media και αναζήτηση εργασίας

Μπορεί μέχρι τώρα μέσα από τα social media να περιγράφετε τις καθημερινές σας δραστηριότητες, να δίνετε αναφορά στους φίλους σας με φωτό και check in για το που βρίσκεστε και πώς περνάτε- νιώθοντας ασφαλείς, όμως η έκθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να αποβεί μοιραία για την καριέρα σας.

Οι εργοδότες έχουν…αρχίσει να παίρνουν σοβαρά την ιστορία του facebook και του twitter και να παρακολουθούν τη συμπεριφορά των εργαζομένων τους μέσα από τα δηλώσεις που κάνουν σ’ αυτές τις ιστοσελίδες. Αν πχ δηλώσετε ασθένεια και ανεβάζετε φωτογραφίες από την παραλία μην είστε τόσο σίγουροι ότι ο μεσήλικας διευθυντής σας δεν θα το δει ή δεν θα του το… σφυρίξει κάποιος!

Σύμφωνα με έρευνες στις ΗΠΑ και τη Δυτική Ευρώπη, οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για τους οποίους μπορεί να απολυθεί κενείς λόγω κακής συμπεριφοράς στα social media είναι: Τα αρνητικά σχόλια που μπορεί να γράψει για την εταιρία του, οι εμπιστευτικές πληροφορίες που μπορεί να διαρρεύσει δημοσίως, οι βρισιές κατά των πελατών ή του προϊσταμένου, η ανάρτηση ακατάλληλων προσωπικών φωτογραφιών και βίντεο που διακωμωδούν την εταιρία ή τους συναδέλφους, κ.α.

Συμπέρασμα:

Η χρήση του facebook, του twitter και του youtube είναι μεν διασκεδαστική, αλλά πρέπει να γίνεται με μέτρο και ιδιαίτερη προσοχή για να μην βλάψει την καριέρα σας. Μάλιστα, αν φερθείτε έξυπνα και αρχίσετε, μέσα από τις συγκεκριμένες ιστοσελίδες, να προβάλλετε με σοβαρότητα και το σωστό τρόπο τις ικανότητες και τις επαγγελματικές σας επιτυχίες, θε κερδίσετε πολλούς πόντους τόσο στην αντίληψη που έχουν οι άλλοι για εσάς όσο και στην αναζήτηση εργασίας

Αυτό που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνάτε είναι ότι οι πληροφορίες που βάζεις στο διαδίκτυο μένουν και σας συνοδεύουν για πολύ πολύ καιρό. Οι ευκαιρίες στην αγορά εργασίας είναι πολύ περιορισμένες αυτό το διάστημα και όπως δείχνουν τα πράγματα θα παραμείνουν έτσι για πολύ ακόμη, οπότε δεν έχετε κανένα λόγο να ρισκάρετε τη δουλειά σας για λίγη περισσότερη διασκέδαση, μερικά like παραπάνω ή την ερωτική επιβεβαίωση από το ελκυστικό προφίλ κάποιου.

*το 2010, το 21% των εταιριών με περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους πήραν μέτρα για να πειθαρχήσουν τη στάση του προσωπικού τους στα social media. Το 2008, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 13%. Αυξημένο όμως ήταν την προηγούμενη χρονιά και το ποσοστό (9%) των εταιριών που προχώρησαν σε απολύσεις λόγω κακής συμπεριφοράς στο facebook, καθώς έφτασε το 9% σε σχέση με το 4% που ήταν το 2008.

πηγή spitikomas.blogspot.gr

 

>>>•<<<

Διαβάστε ακόμη…

Ενισχύστε την προσωπική σας ανταγωνιστικότητα!

Social Media: Μπορεί το προφίλ σου Facebook να επηρρεάσει την πρόσληψη σου ???

 

Related posts