19 Απριλίου 2024

Πως να Νικήσεις τον Θόρυβο στα Social Media

Πως να Νικήσεις τον Θόρυβο στα Social Media

Υπάρχουν πάνω από 4 εκατομμύρια λογαριασμοί στο Facebook και είναι προφανές ότι όλες οι επιχειρήσεις προσπαθούν να πάρουν ένα “κομμάτι της πίτας”.

Τι γίνεται όταν όλοι αυτοί οι χρήστες και οι επιχειρήσεις προσπαθούν να ξεχωρίσουν από το πλήθος έτσι ώστε να ακουστεί αυτό που λένε στα Social Media?

ΘΟΡΥΒΟΣ! Social Media

Ο “θόρυβος” στα Social Media αυξάνεται εκθετικά καθώς ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι και εταιρίες μπαίνουν και προσπαθούν να αξιοποιήσουν τα Social Media.

Ένα πρόσθετο πρόβλημα εκτός από τον θόρυβο είναι πως τα Social Media, με βασιλιά το Facebook, δημιουργούν νέα εμπόδια έτσι ώστε να μειώνεται το Organic Reach των ενεργειών σας (δηλαδή να σας ακούν όλο και λιγότεροι). Ο λόγος που προσπαθούν να “φιμώσουν” την παρουσία σας στα Social Media είναι διπλός:

  • αφενός επιτυγχάνουν τη μείωση του θορύβου, εμφανίζοντας σε κάθε χρήστη μόνο ότι λένε οι πιο στενοί φίλοι του (και όχι τα 30+ Brands που είναι Fan) έτσι ώστε να μην εκνευρίζεται
  • αφετέρου αυξάνουν την ανάγκη για διαφήμιση και επομένως την κερδοφορία τους

Πώς μπορείτε να εκμεταλλευτείτε πιο αποτελεσματικά τα Κοινωνικά Δίκτυα χωρίς να αυξήσετε εκθετικά τα κόστη της Διαφήμισης?

Ο τρόπος που μπορείτε να εμφανίσετε το μήνυμα σας σε παραπάνω κόσμο είναι να αξιοποιήσετε το Word of Mouth effect των Social Media (γλωστό και ως Viral Effect των Social Media). Word of mouth είναι αυτό που λέμε σε απλά Ελληνικά η διαφήμιση από στόμα σε στόμα. Όταν δηλαδή ένας φίλος λέει κάτι σε ένα άλλο φίλο, και αυτός το βρίσκει τόσο ενδιαφέρον που το λέει σε άλλους φίλους, και με αυτό τον τρόπο έχουμε την ταχύτατη και αποδοτικότατη μετάδοση πληροφορίας δωρεάν.

Το εξαιρετικό της υπόθεσης είναι πως το Facebook όχι μόνο δεν φθονεί το Viral Effect αλλά αντιθέτως το επιβεβεύει. Το φίλτρο που έχει δημιουργήσει για τη μείωση του θορύβου, γνωστό και EdgeRank, ανταμοίβει το περιεχόμενο που είναι κοινωνικά αρεστό κοινώς που είναι Viral.

Επομένως, με ένα σμπάρο 2 τρυγόνια!

Το Viral περιεχόμενο στο Facebook αποτελεί μια δωρεάν μορφή διαφήμισης που μάλιστα προωθείται και από το Facebook! Το εύλογο ερώτημα είναι όμως το πως να δημιουργήσετε Viral περιεχόμενο;

Θα σας δώσω όμως ένα ακόμα Tip το οποίο να κάνει Turbo-Charge τις προσπάθειές σας:

Να κάνετε χρήση ενός Viral Facebook Application!

Ας δούμε μαζι ένα παράδειγμα από ένα Application που έχουμε δημιουργήσει για Διαγωνισμούς στο Facebook και το οποίο το παραμετροποιούμε με βάση τις ανάγκες κάθε πελάτη μας.

Σε αντίθεση με ένα απλό διαγωνισμό που λέμε στους χρήστες απλά να κάνουν Like σε ένα Facebook Application στο GIM Application ζητάμε από τους χρήστες να κάνουν Share για να κερδίσουν διπλή ψήφο. Με αυτό τον τρόπο βλέπουν το διαγωνισμό πολλοί περισσότεροι χρήστες. Και σαν να μην έφτανε αυτό αφού κάνουν Share ζητάμε να κάνουν Invite επιλεγμένους φίλους τους (το invite φαίνεται ενώ το share δεν είναι σίγουρο πως θα φανεί λόγω του φίλτρου EdgeRank).

Οπότε δεν είναι απλά Viral…

Όπως αντιλαμβάνεστε χάρη στο Virality effect ενός τέτοιου Facebook Application μπορεί σχετικά εύκολα να ξεχωρίσει η επιχείρησή σας από το πλήθος, και να συγκεντρώσει πλήθος στοιχείων δυνητικών πελατών που μπορεί μετά να ξαναπροσεγγίσει με άλλες ενέργειες (email, sms, direct mail…).

Αν θέλετε ακόμα περισσότερα και θεματικότερα αποτελέσματα το επόμενο βήμα είναι η στοχευμένη διαφήμιση του διαγωνισμού σε κατάλληλο target group με μια έξυπνα στημένη επαγγελματική διαφημιστική καμπάνια Facebook.

πηγή greekinternetmarketing.com

 

 

>>>•<<<

Διαβάστε ακόμη…

Προσοχή στις απάτες στα Social Media

Φήμη και Social Media

 

Related posts