1 Ιουλίου 2024

Ληξιπρόθεσμες Οφειλές προς το Δημόσιο: Απαλλαγή προσαυξήσεων για εξόφληση έως 27 Μαρτίου

Ληξιπρόθεσμες Οφειλές προς το Δημόσιο: Απαλλαγή προσαυξήσεων για εξόφληση έως 27 Μαρτίου

Ληξιπρόθεσμες Οφειλές προς το Δημόσιο: Απαλλαγή προσαυξήσεων για εξόφληση έως 27 Μαρτίου · αναζητούνται άμεσα έσοδα για τα κρατικά ταμεία.money

Κατατέθηκε τροπολογία που σε όσους πληρώσουν μέχρι τις 27 Μαρτίου, το σύνολο ή μέρος ληξιπρόθεσμης οφειλής τους προς την εφορία, δίδεται η δυνατότητα απαλλαγής τους, του 100% των προσαυξήσεων, των τόκων και των προστίμων εκπρόθεσμης καταβολής που την επιβαρύνουν.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου «ρυθμίσεις για τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης».

Ουσιαστικά, το υπουργείο οικονομικών, με αυτή του την τροπολογία, ενεργοποιεί μια ταχεία ρύθμιση περιορισμένης χρονικής διάρκειας, με σημαντικό όφελος για τους οφειλέτες αλλά και με βασικό στόχο, την τόνωση των δημοσίων εσόδων.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την τροπολογία, οποιαδήποτε εκούσια εκούσια καταβολή, έως και τις 27/3/2015, συνολικής ή μέρους βεβαιωμένης στη Φορολογική Διοίκηση οφειλής εκτός ρύθμισης ή διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής ή δικαστικά επικυρωμένης συμφωνίας, απαλλάσσεται κατά ποσοστό 100% από τις προσαυξήσεις, τους τόκους και τα πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής που την βαρύνουν.

Η ίδια αυτή τροπολογία, δίδει επίσης τη δυνατότητα στις οφειλές που έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση, τμηματικής καταβολής ή δικαστικά επικυρωμένης συμφωνίας ότι θα ισχύσει η ίδια απαλλαγή για την εκούσια εξόφληση, έως την 27η Μαρτίου, του συνόλου της υπολειπόμενης βασικής οφειλής.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

✎ Προτεραιότητα της ΕΣΕΕ η διαβούλευση για τη βελτίωση του Ν/Σ της Ρύθμισης των 100 δόσεων
✎ Οι 300 υπέρ της Ελλάδος!
✎ Σκέψεις για τη νέα ελληνική κρίση
✎ Πρόγραμμα επιδότησης (έως 50%) για Υφιστάμενες επιχειρήσεις
✎ Πρόγραμμα επιδότησης (έως 100%) για ανέργους, για ίδρυση επιχείρησης

• Σκέφτεσαι Σεμινάρια; … Εὐεπιχειρεῖν !

• Άλλα σημαντικά Νέα

 

Related posts