17 Μαΐου 2024

Μοσκοβισί, Σόιμπλε, Παντοάν και αξιωματούχoι από Ε.Ε., περί Grexit και συνεπειών αυτού

Μοσκοβισί, Σόιμπλε, Παντοάν και αξιωματούχoι από Ε.Ε., περί Grexit και συνεπειών αυτού

Μοσκοβισί, Σόιμπλε, Παντοάν και αξιωματούχoι από Ε.Ε., περί Grexit και συνεπειών αυτού. Στις τελευταίες αυτές ημέρες, είχαμε δηλώσεις για το Grexit από σημαντικά στελέχη, των οποίων και θα δούμε αμέσως τις απόψεις.Μοσκοβισί, Σόιμπλε, Παντοάν και αξιωματούχoι από Ε.Ε., περί Grexit και συνεπειών αυτού

Ο αρμόδιος Επίτροπος για τις Οικονομικές και τις Δημοσιονομικές Υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί, σε συνέντευξη που έδωσε στο Spiegel, ανέφερε ότι δεν πρέπει να υποτιμηθούν οι κίνδυνοι που θα δημιουργούνταν με την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, καθώς μια τέτοια κίνηση, θα μπορούσε να σημάνει το τέλος του ενιαίου νομίσματος.

Ο Μοσκοβισί είπε ότι όλοι μας στην Ευρώπη σε τελική ανάλυση, πιθανόν συμφωνούμε ότι το Grexit θα ήταν καταστροφικό – για την ελληνική οικονομία, αλλά και για την Ευρωζώνη συνολικά. […] Εάν μια χώρα εγκαταλείψει τη νομισματική ένωση, οι αγορές θα αναρωτηθούν αμέσως ποια θα είναι η επόμενη χώρα και αυτό μπορεί να αποδειχθεί ότι θα είναι η αρχή του τέλους.

Τα σχόλια αυτά, δημοσιοποιήθηκαν μία ημέρα μετά την εκτίμηση του υπ.οικ. της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε, ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να εξέλθει από την Ευρωζώνη εάν η κυβέρνησή της, έχει αποτύχει να διαπραγματευθεί για την εξασφάλιση νέου δανεισμού.

Παράλληλα όμως, αξιωματούχοι της Ε.Ε. προειδοποίησαν χθες, Παρασκευή, πως η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα οδηγούσε σε ‘καταστροφή’.

Τώρα, ο υπ.οικ. της Ιταλίας, Πιερ Κάρλο Παντοάν, δήλωσε σήμερα Σάββατο, ότι ένα Grexit δεν θα δημιουργούσε κίνδυνο για τη χώρα του. Ο Παντοάν, στο περιθώριο της οικονομικής διάσκεψης στο Κόμο, ανέφερε ότι οι κίνδυνοι για την Ιταλία δεν θα αυξάνονταν από ένα Grexit και πρόσθεσε ότι η έξοδος της Ελλάδας θα ήταν ‘ιδιαιτέρως αρνητική’, αλλά είναι πεπεισμένος ότι θα βρεθεί μια λύση.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

✎ Ποιος θα υποχωρήσει πρώτα; Η Γερμανία ή η Ελλάδα; – Who will retreat first? Germany or Greece?
✎ Οι 300 υπέρ της Ελλάδος!
✎ Σκέψεις για τη νέα ελληνική κρίση
✎ Πρόγραμμα επιδότησης (έως 50%) για Υφιστάμενες επιχειρήσεις
✎ Πρόγραμμα επιδότησης (έως 100%) για ανέργους, για ίδρυση επιχείρησης

• Σκέφτεσαι Σεμινάρια; … Εὐεπιχειρεῖν !

• Άλλα σημαντικά Νέα

 

Related posts