2 Μαΐου 2024

Που είναι ο Πούτιν;

Που είναι ο Πούτιν;

Που είναι ο Πούτιν; Ο ηγέτης της Ρωσίας έχει να δώσει σημεία ζωής από τις 5 Μαρτίου, δηλαδή μια περίοδος που για τα δεδομένα του, είναι μεγάλη και γι’ αυτό διεθνώς, έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται τι γίνεται.Πούτιν

Ο Πούτιν, ουσιαστικά ‘αυτοκράτωρ’ της Ρωσίας, της οποίας ‘σήκωσε’ το ανάστημα αφού είχε μειωθεί πολύ από τους προκατόχους του, μας έχει συνηθίσει να παρουσιάζει μια εικόνα ενός ισχυρού και δυναμικού ηγέτη.

Ο Πούτιν έχει κτίσει σταδιακά και μεθοδικά, την εικόνα ενός ισχυρού ηγέτη. Εκ των πραγμάτων, η παραπάνω εικόνα του, υποστηρίζεται από την πολυσχιδή δραστηριότητα του ιδίου του Πούτιν, που πάντα ήταν παρών σε διάφορες εκδηλώσεις και καλύπτεται ‘ζωντανά’.

Όμως ο Πούτιν, έχει να εμφανιστεί δημοσίως από τις 5 Μαρτίου και σήμερα έχουμε 14 Μαρτίου, μια περίοδος αρκετά μεγάλη και πρωτόγνωρης απουσίας του· πράγμα παντελώς ασυνήθιστο γι’ αυτόν που η κάμερα της τηλεόρασης τον ακολουθεί κατά βήμα.

Άλλωστε το πρόγραμμά του δεν ήταν κενό: είχε π.χ. προγραμματισμένο ταξίδι στο Καζακστάν, το οποίο αναβλήθηκε. Μια πηγή από το Καζακστάν, ανέφερε στο Reuters ότι ο Πούτιν ανέβαλε το ταξίδι επειδή φαίνεται ότι αρρώστησε.

Όμως τα περί ασθένειας του Πούτιν, διαψεύστηκαν άμεσα από το Κρεμλίνο, από εκπρόσωπο του Πούτιν, αναφέροντας ότι ο Πούτιν, έχει συναντήσεις σε συνεχή βάση· έχει «συναντήσεις σήμερα, αύριο». Πρόσθεσε όμως ο εκπρόσωπος ότι δεν ξέρει, ποιες συναντήσεις θα δημοσιοποιήσει.

Γεγονός είναι ότι από τις 5 Μαρτίου όταν ο Πούτιν είχε δεχθεί τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντζι, δεν έχει δώσει περαιτέρω σημεία ζωντανής παρουσίας. Κάποιες εικόνες που έδειχναν τον Πούτιν να παρευρίσκεται σε κάποια εκδήλωση στις 8 Μαρτίου που είχε να κάνει με τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας, αποδείχτηκε αργότερα ότι είχαν ληφθεί στις 5 Μαρτίου.
Αν αυτό ήταν συμπτωματικό, ΟΚ, αλλά αν ήταν στημένο προκειμένου να φανεί παρουσία στις 8 Μαρτίου, μάλλον ενισχύει τα περί σοβαρής ασθένειάς του.

Επίσης, χθες Παρασκευή 13 Μαρτίου, παρουσιάστηκε βίντεο που έδειχνε τον Πούτιν να συναντάται με τον Πρόεδρο του Ρωσικού Ανωτάτου Δικαστηρίου, Βιάτσεσλαβ Λεμπέντεβ. Το βίντεο όμως δεν ήταν ‘ζωντανό’, οπότε οι φήμες παρέμειναν ζωντανές.

Ειπώθηκε επίσης από διάφορα sites ότι η νέα σύντροφός του, γέννησε και ο Πούτιν βρίσκονταν κοντά της αλλά και αυτό διαψεύστηκε, συν το ότι ένα τέτοιο γεγονός, θα διέρρεε και με οπτικοακουστικό υλικό. Άλλωστε τα ευχάριστα γεγονότα της ζωής, δεν υπάρχει λόγος να τα κρύβει κάποιος· το αντίθετο θα λέγαμε.

Η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα απουσία ‘ζωντανών’ παρουσιάσεων του Πούτιν λοιπόν, δικαίως πυροδότησαν φήμες για την υγεία του, που προφανώς εάν είχε κάτι το σοβαρό, θα απέφευγε να το παρουσιάσει δημοσίως για να μην πλήξει την ισχυρή εικόνα του, την οποία καλλιεργεί συστηματικώς.

Όμως εάν ο Πούτιν είναι άρρωστος (σοβαρά), είναι σαφές ότι δεν μπορεί να μείνει κρυφό για πολύ. Έχει άλλωστε προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κιργιζστάν, στις 16 Μαρτίου στην Αγία Πετρούπολη. Κοντός ψαλμός λοιπόν, θα φανεί εάν ήταν συμπτωματικό ή αν συμβαίνει κάτι σοβαρότερο.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

✎ Ποιος θα υποχωρήσει πρώτα; Η Γερμανία ή η Ελλάδα; – Who will retreat first? Germany or Greece?
✎ Οι 300 υπέρ της Ελλάδος!
✎ Σκέψεις για τη νέα ελληνική κρίση
✎ Πρόγραμμα επιδότησης (έως 50%) για Υφιστάμενες επιχειρήσεις
✎ Πρόγραμμα επιδότησης (έως 100%) για ανέργους, για ίδρυση επιχείρησης

• Σκέφτεσαι Σεμινάρια; … Εὐεπιχειρεῖν !

• Άλλα σημαντικά Νέα

Related posts