Όλοι μας φοράμε παντελόνια τζιν, και γνωρίζουμε ότι στα δεξιά, έχουν εκτός από την κανονική τσέπη και μια μικροσκοπική τσεπούλα, εσωτερικά της μεγάλης.
Τι χρησιμεύει λοιπόν αυτή η μικροσκοπική τσεπούλα;
Το TaxCoach έψαξε και σας ενημερώνει – δείτε σχετικά το συντομότατο βίντεο:
Όπως ενημερώνει το βίντεο, η μικροσκοπική τσεπούλα επινοήθηκε από την εποχή που υπήρχαν ρολόγια τσέπης, καθώς τα παντελόνια τζιν είναι μια αρκετά παλαιά επινόηση στο χώρο της ένδυσης και μάλιστα ως ένδυμα λαϊκό και εργασιακό. Χρησίμευαν λοιπόν στο να κρατάνε σταθερά τα ρολόγια τσέπης που βέβαια εκείνη την εποχή, τα ρολόγια τσέπης ήταν ακριβά. Εάν τα έβαζαν εντός μιας μεγαλύτερης τσέπης που εσωτερικά είχε ύφασμα, θα υπήρχε κίνδυνος ως φαρδιά τσέπη, να βγει εκτός, να πέσει κλπ, ενώ μια στενή μικρή τσέπη, φτιαγμένη όχι από λεπτό βαμβακερό ύφασμα, αλλά από χοντρό τζιν ύφασμα και τοποθετημένη ουσιαστικά εντός της μεγαλύτερης κανονικής τσέπης, κρατούσαν σταθερό το ρολόι τσέπης ακόμα και εάν κάποιος έτρεχε, ίππευε κ.λπ., συν το γεγονός ότι ήταν (η εσωτερική μικρή τσέπη) προστατευμένη αφού βρίσκονταν εσωτερικά της μεγαλύτερης.
Τα χρόνια πέρασαν, τα ρολόγια τσέπης έχουν αντικατασταθεί εδώ και πολύ πολύ καιρό από ρολόγια χειρός και μάλιστα ακόμα και τα ρολόγια χειρός τείνουν να εξαφανιστούν αφού με τα smart phones, η ανάγκη τους έχει περιοριστεί, αλλά οι μικροσκοπικές τσέπες στα τζιν παρέμειναν. Γιατί;
Ουσιαστικά μπορεί τα ρολόγια τσέπης να εξαφανίστηκαν αλλά η χρησιμότητα της μικροσκοπικής τσέπης η οποία είναι και ιδιαιτέρως σφιχτή ‘κρατώντας’ καλά και ασφαλή τα περιεχόμενα αντικείμενα εντός, παρέμεινε διαχρονικά για να ασφαλίζει άλλα μικροαντικείμενα της καθημερινότητας, όπως ενδεικτικά αλλά όχι περιοριστικά, λίγα κέρματα, ένα δυο χαρτονομίσματα διπλωμένα, ένα – δυο κλειδιά, δυο – τρεις μικρές βίδες για εργαζόμενους μάστορες, ένα μικρό κουτάκι σπίρτα, έναν αναπτήρα, δυο – τρεις συνδετήρες χαρτιών, μια ή άντε δύο μικρές μπαταρίες, ένα προφυλακτικό, ένα δυο τσιμπιδάκια ή ένα κραγιόν, ένα USB στικάκι κ.λπ.