30 Απριλίου 2024

Να μην πληρωθούν μισθοί και συντάξεις προτείνει η Τρόικα στην Ελληνική κυβέρνηση

Να μην πληρωθούν μισθοί και συντάξεις προτείνει η Τρόικα στην Ελληνική κυβέρνηση

Να μην πληρωθούν μισθοί και συντάξεις προτείνει η Τρόικα στην Ελληνική κυβέρνηση. Εμπρός στα προβλήματα ρευστότητας, η Τρόικα πρότεινε στην κυβέρνηση να μην πληρώσει μισθούς και συντάξεις για έναν – δυο μήνες, προκειμένου να γίνουν κανονικά οι αποπληρωμές προς τους πιστωτές.Ευρώπη - Ελλάδα

Η χώρα μας έχει κάνει πληρωμή €577 εκατ. στο ΔΝΤ στις 16 Μαρτίου, στις 18 Μαρτίου είναι προγραμματισμένη η πώληση εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων και στις 20 Μαρτίου, πρέπει να γίνει μια πληρωμή περίπου €2 δισ. προς την Ε.Ε..

Το ερώτημα πάνω στο θέμα μας που προβάλλουν πολλά διεθνή sites, είναι που θα βρεθούν τα χρήματα, όταν μάλιστα στο πρώτο δίμηνο του 2014, τα έσοδα έχουν πάρει έντονα την κατιούσα.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η ελληνική κυβέρνηση θα επιδιώξει να εξυπηρετήσει τις προσεχείς υποχρεώσεις, χρησιμοποιώντας αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και άλλων δημοσίων οντοτήτων, που κρατιούνται στην ΤτΕ και την τοποθέτησή τους στα έντοκα γραμμάτια.

Σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα από διεθνή sites, φαίνεται ότι η Ελλάδα κινδυνεύει σχετικά άμεσα να μείνει από ρευστό, εάν δεν υπάρξει (ανά)χρηματοδότηση από την Τρόικα / θεσμούς/ επίσημους πιστωτές, πείτε το όπως θέλετε.

Δημιουργείται λοιπόν το ερώτημα εάν οι επίσημοι πιστωτές αφήσουν ‘ξεκρέμαστη’ την Ελλάδα. Προφανώς επειδή το θέμα είναι γνωστό, αναφέρθηκε από πολλά μέσα ενημέρωσης, ότι προτάθηκε μια ‘λύση’ από πλευράς επισήμων πιστωτών, χωρίς να ξέρουμε εάν η πρόταση έγινε από την ΕΚΤ, την Ε.Ε. ή το ΔΝΤ.

Ποια ήταν η πρόταση; Εάν η Αθήνα έχει προβλήματα ρευστότητας, να μην πληρώσει μισθούς (των εργαζομένων στο Δημόσιο) και συντάξεις για έναν ή δύο μήνες. Λέγεται ότι ο υπ.οικ., Γιάνης Βαρουφάκης, στο άκουσμα αυτής της πρότασης, την απέρριψε αμέσως, χαρακτηρίζοντάς την, “ντροπιαστική”.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

✎ Τι αποφάσισαν στο Eurogroup για την Ελλάδα – Ποια τα βασικά σημεία – Ποια τα ρίσκα
✎ Ποιος θα υποχωρήσει πρώτα; Η Γερμανία ή η Ελλάδα; – Who will retreat first? Germany or Greece?
✎ Οι 300 υπέρ της Ελλάδος!
✎ Σκέψεις για τη νέα ελληνική κρίση
✎ Πρόγραμμα επιδότησης (έως 50%) για Υφιστάμενες επιχειρήσεις
✎ Πρόγραμμα επιδότησης (έως 100%) για ανέργους, για ίδρυση επιχείρησης

• Σκέφτεσαι Σεμινάρια; … Εὐεπιχειρεῖν !

• Άλλα σημαντικά Νέα

Related posts