20 Απριλίου 2024

Τι φανερώνουν η λεκτική και μη επικοινωνία για τη συνάντηση Τσίπρα – Πούτιν

Τι φανερώνουν η λεκτική και μη επικοινωνία για τη συνάντηση Τσίπρα –  Πούτιν

Τι φανερώνουν η λεκτική και μη επικοινωνία για τη συνάντηση Τσίπρα –  Πούτιν. Πραγματοποιήθηκε σήμερα Μ. Τετάρτη 8 Απριλίου η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Μόσχα, κατόπιν προσκλήσεως από πλευράς Πούτιν.Τι φανερώνουν η λεκτική και μη επικοινωνία για τη συνάντηση Τσίπρα -  Πούτιν

Στο παρόν άρθρο μας, θα ασχοληθούμε με το τι έδειξε η λεκτική επικοινωνία των δύο ηγετών όπως και η μη λεκτική, ήτοι η γλώσσα του σώματος. Για να διαπιστώσετε τα όσα λέμε, μπορείτε εάν έχετε χρόνο να παρακολουθήσετε το βίντεο που έχουμε βάλει στο κάτω μέρος του άρθρου μας, το οποίο όμως ξεκινάει από τις 2 ώρες και 10 λεπτά (2:10:00) καθώς το προηγούμενο, είναι το τηλεοπτικό σήμα –  οπότε εάν θέλετε να το δείτε, ‘ τρέξτε’  το έως το 2:10:00.

tsip1Το συμπέρασμά μας είναι ότι από την όλη παρουσία και διάθεση των Τσίπρα και Πούτιν, γίνεται αντιληπτό ότι οι δυο τους τα βρήκαν · και βέβαια τα βρήκαν όχι μόνο σε όσα ανέφεραν και που μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά και αλλού, αλλά και σε όσα δεν κοινοποίησαν προς τα έξω, τα οποία είναι και σημαντικότερα.

Εάν στις συζητήσεις των δύο ηγετών, είχαν περιοριστεί σε όσα μας ανέφεραν, αφενός δεν θα υπήρχε λόγος για να είναι αρκετά ευδιάθετοι και οι δύο, καθώς αυτά που κοινοποίησαν, ήταν κάπως αναμενόμενα και όχι και τόσο μεγάλης σημαντικότητας, όπως η ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων (γενικά) και η βοήθεια της Ρωσίας προς την Ελλάδα για να ανακάμψει, σε επίπεδο δηλαδή αναπτυξιακού προσανατολισμού. Συζητήθηκαν επίσης οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί από τους ‘Δυτικούς’, μεταξύ των οποίων και η Ε.Ε. προς την Ρωσία, με τις οποίες βέβαια η χώρα μας διαφωνεί. Επιπλέον, συζητήθηκαν – σύμφωνα με τα λεγόμενα των δύο ηγετών, και η συνεργασία σε πολιτιστικό επίπεδο.

Παράλληλα, υπογράφησαν ορισμένες συμφωνίες αλλά από αυτές που είναι γενικές, μπορείτε να δείτε την υπογραφή τους στο βίντεο, στο ξεκίνημά του, περίπου στο 2:10:00 με 2:15:00.tsip3

Οι Τσίπρας και Πούτιν όμως, ήταν χαμογελαστοί, ευδιάθετοι, χαλαροί, ήρεμοι, σίγουροι, φιλικοί μεταξύ τους (και προς τους δημοσιογράφους ενίοτε)· αυτή η συνολική εικόνα και των δύο, δεν δικαιολογείται μονάχα από αυτά που κοινοποίησαν ότι συζήτησαν.

Αφήστε δε, ότι αυτά που κοινοποίησαν ότι συζήτησαν και συμφώνησαν, ίσως δεν χρειάζονταν κατ’ιδίαν επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Μόσχα, δηλαδή επιτόπια επίσκεψη σε κορυφαίο επίπεδο. Θα μπορούσαν να είχαν υλοποιηθεί και σε υπουργικό επίπεδο.

Από την συνολική εικόνα της λεκτικής και μη επικοινωνίας (ήτοι γλώσσα σώματος) των Τσίπρα και Πούτιν, διαπιστώνουμε ότι οι δυο τους αποτυπώνουν την εικόνα δύο ανθρώπων που συμφώνησαν και γι’αυτό είναι εύχαρεις και με καλή διάθεση.

tsip4Η Ελλάδα συνεπώς, πιθανολογούμε ότι κέρδισε την στήριξη της Ρωσίας κυρίως σε οικονομικό επίπεδο για αν και όταν χρειαστεί, δεν ξέρουμε τι μπορεί να κέρδισε η Ρωσία για να έδειχνε τόσο εύχαρης και ο Πούτιν – το πλέον σίγουρο είναι ότι κέρδισε μια ενεργητικότερη υποστήριξη των ρωσικών θέσεων εντός της Ε.Ε., αυτό άλλωστε είναι και σχετικά εύκολο για την Ελλάδα και ίσως συμφώνησαν και για άλλα, που θα φανούν εν καιρώ, αν και όταν.

Εμείς να δώσουμε λίγη έμφαση, στο πως απάντησε ο Τσίπρας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, τονίζοντας ότι οι ευρωπαίοι δεν μπορούν να κάνουν παρατηρήσεις κατά κάποιο τρόπο στην Ελλάδα που στρέφεται προς την Ρωσία, καθώς η Ελλάδα σεβόμενη τις υποχρεώσεις της, δεν παύει όμως να είναι κυρίαρχο κράτος και ως τέτοιο, να αναζητεί συνεργασίες, δεδομένης και της ιδιαίτερης γεωπολιτικής της θέσης και σημασίας (ο τονισμός δικός μας).tsip5

Επίσης σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο να μας πετάξουν από το καράβι (εννοούσε την Ευρωζώνη), ο Έλληνας πρωθυπουργός με σιγουριά και άνεση, του απάντησε ότι δεν μπορούν να πράξουν κάτι τέτοιο διότι στο καράβι δεν είμαστε λαθρεπιβάτες, είμαστε συνεπιβάτες και συνιδιοκτήτες του πλοίου.

Η συνάντηση συνεπώς του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Ρώσο πρόεδρο, έδειξε αφενός ότι οι σχέσεις των δύο χωρών ενισχύονται πολυεπίπεδα, αφετέρου ότι συμφωνήθηκαν και άλλα σημαντικά και θετικά επ’αμφότερες πλευρές πράγματα, τα οποία όμως δεν δημοσιοποιήθηκαν.

Σας προτρέπουμε για να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι  τα ανωτέρω, να δείτε το βίντεο – μην ξεχάσετε όμως να τρέξετε το βίντεο έως το 2:09:00 που ξεκινάει. Πολλές φορές ο ήχος δεν ακούγεται καλά διότι μιλάνε πολλοί μαζί, αλλά τα σημαντικό είναι να δείτε την γλώσσα του σώματος – άλλωστε το τι ειπώθηκε, το έγραψαν όλα τα άλλα μέσα ενημέρωσης.

Επίσης, εάν έχετε χρόνο, θα σας προτρέπαμε να δείτε και το αντίστοιχο άρθρο μας από την συνάντηση Τσίπρα με Μέρκελ στο Βερολίνο πριν λίγο καιρό. Το έχουμε τοποθετήσει στο τέλος του παρόντος άρθρου, ως link.

Σας προτρέπουμε να δείτε και το εν λόγω άρθρο για να διαπιστώσετε αυτό που διαπιστώσαμε και εμείς, ότι δηλαδή η συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ με την συνάντηση Τσίπρα –Πούτιν, είναι νύχτα με μέρα. Στη συνάντηση με την γερμανίδα καγκελάριο ήταν διάχυτος ο εκνευρισμός και μη ικανοποίηση και ανησυχία από την όλη συζήτηση και επικοινωνία που είχαν, άρα είναι δεδομένο ότι δεν προσέγγισε καθόλου η μία πλευρά την άλλη (για να μην πούμε ότι απομακρύνθηκαν), ενώ στην συνάντηση Τσίπρα – Πούτιν, παρατηρούμε ατμόσφαιρα φιλικότατη.
Εάν κάποιος δεν γνώριζε με ποιους έχει θεσμικά σχέσεις η Ελλάδα, βλέποντας τις δύο συναντήσεις θα απεκόμιζε την εντύπωση ότι ο Τσίπρας στο Βερολίνο έβλεπε κάποιον εχθρό, ενώ στη Μόσχα, έβλεπε κάποιον φίλο, συνεταίρο ή/και πραγματικό σύμμαχο.

>>>•<<<

Ψάχνετε για εργασία; … Αγγελίες 

Αὐξημένη Γνώση = Αὐξημένη Ἀνταγωνιστικότητα!

Σεμινάριο: ΓΛΩΣΣΑ ΣΩΜΑΤΟΣ & Λεκτική επικοινωνία – Εργαστήριο Αποτελεσματικής Επικοινωνίας

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

✎ Τι συνέβη στη συνάντηση Μέρκελ – Τσίπρα στο Βερολίνο· τι αποκαλύπτει η γλώσσα του σώματος
✎ Schäuble και Βαρουφάκης: Η ετυμολογία των ονομάτων τους
✎ Δεν φορολογείται το χαρτζιλίκι – βέβαια!
✎ Πρόγραμμα επιδότησης (έως 50%) για Υφιστάμενες επιχειρήσεις

✎ Πρόγραμμα επιδότησης (έως 100%) για ανέργους, για ίδρυση επιχείρησης
✎ Γιατί να επενδύσω;

Άλλα σημαντικά Νέα

Related posts