28 Μαρτίου 2024

Breaking News

Αυτοτελές Τμήμα Ελέγχου προς συνδρομή του Οικονομικού Εισαγγελέος

Αυτοτελές Τμήμα Ελέγχου προς συνδρομή του Οικονομικού Εισαγγελέος

Αυτοτελές Τμήμα Ελέγχου προς συνδρομή του Οικονομικού Εισαγγελέος: Αυτοτελές Τμήμα Ελέγχου στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, συστήνει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ), μετά σχετικής αποφάσεως της Γενικής Γραμματέως, Αικ. Σαββαΐδου.Αικατερίνη Σαββαΐδου

Ο λόγος που γίνεται αυτό, είναι η παροχή ουσιαστικότερης βοήθειας στον Οικονομικό Εισαγγελέα, που θα αφορά στον έλεγχο των φορολογουμένων για τους οποίους ασκείται παραγγελία ελέγχου.

Αναλυτικά, το νέο αυτοτελές Τμήμα, θα φροντίζει για:

• Την διενέργεια φορολογικού ελέγχου φυσικών προσώπων σε όλη την επικράτεια, έπειτα από παραγγελίες του Οικονομικού Εισαγγελέα, προκειμένου να εντοπιστούν εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία που δεν έχουν δηλωθεί.

• Την αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη διεξαγωγή όλων των ελεγκτικών διαδικασιών, σύμφωνα με τα προγράμματα που έχουν αναπτυχθεί από την Διεύθυνση Ελέγχων.

• Την τήρηση των ελεγκτικών προτύπων, που έχουν εκπονηθεί από την Διεύθυνση Ελέγχων και την εφαρμογή σύγχρονων βέλτιστων πρακτικών ελέγχου, καθώς και των διαδικασιών, των κανόνων και των οδηγιών που έχουν τεθεί από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης.

Related posts