28 Απριλίου 2024

Αυτό είναι το νέο 20ευρω!

Αυτό είναι το νέο 20ευρω!

Αυτό είναι το νέο 20ευρω! Η ΕΚΤ παρουσίασε χθες το νέο 20ευρω, εννέα μήνες πριν τεθεί σε κυκλοφορία, από τον προσεχή Νοέμβριο δηλαδή.250215-2

Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΚΤ προχωράει σε σταδιακή αντικατάσταση των χαρτονομισμάτων του €υρώ, όπως έχει ήδη συμβεί με το 5ευρω και το 10ευρω. Το ίδιο θα συμβεί στο μέλλον, σε βάθος χρόνου, και με τα 50ευρα, τα 100ευρα, τα 200ευρα και τα 500ευρα.

Ο Διοικητής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι ανάφερε για το νέο 20ευρω ότι θα τεθεί σε κυκλοφορία στις 25 Νοεμβρίου 2015, δίδοντας μια εκτεταμένη περίοδο εννέα μηνών σε όλους τους εμπλεκόμενους να προετοιμαστούν (κατασκευαστές καταμέτρησης χρημάτων, ATMs κ.λπ.).

Το νέο χαρτονόμισμα θα έχει ένα νέο χαρακτηριστικό ασφαλείας με την φόρμα ενός “παραθύρου πορτραίτου” που θα το καθιστά ακόμα πιο δύσκολο να το αντιγράψουν.

250215-3

Όταν το χαρτονόμισμα κρατιέται σε φως, το παράθυρο γίνεται διάφανο και αποκαλύπτει το πορτραίτο της μυθολογικής φιγούρας της Ευρώπης, ορατή και από τις δύο πλευρές του χαρτονομίσματος, ανέφερε ο Ντράγκι. “Το παράθυρο πορτραίτου, είναι μια πραγματική καινοτομία στην τεχνολογία χαρτονομισμάτων” ανάφερε ο Ντράγκι.

Και ο Διοικητής της ΕΚΤ πρόσθεσε ότι στόχος ήταν να καταστήσουν τα χαρτονομίσματα να είναι δύσκολα προς αντιγραφή. Αυτό θα ενισχύσει περαιτέρω την εμπιστοσύνη στο €υρώ, που ίσως σήμερα, είναι η σειρά χαρτονομισμάτων που περιέχει τα πλέον προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, στον κόσμο.

Σύμφωνα με την ΕΚΤ, το 20ευρω, είναι ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα νομίσματα του €υρώ, που συναντάμε συχνότατα στα ATMs των τραπεζών, καθώς και σε μηχανές αυτόματων πωλήσεων και έκδοσης εισιτηρίων.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

✎ Τι αποφάσισαν στο Eurogroup για την Ελλάδα – Ποια τα βασικά σημεία – Ποια τα ρίσκα
✎ Ποιος θα υποχωρήσει πρώτα; Η Γερμανία ή η Ελλάδα; – Who will retreat first? Germany or Greece?
✎ Οι 300 υπέρ της Ελλάδος!
✎ Σκέψεις για τη νέα ελληνική κρίση
✎ Πρόγραμμα επιδότησης (έως 50%) για Υφιστάμενες επιχειρήσεις
✎ Πρόγραμμα επιδότησης (έως 100%) για ανέργους, για ίδρυση επιχείρησης

• Σκέφτεσαι Σεμινάρια; … Εὐεπιχειρεῖν !

• Άλλα σημαντικά Νέα

Related posts