25 Απριλίου 2024

Διευκρινίσεις για τον ΕΝΦΙΑ εντός της ημέρας

Διευκρινίσεις για τον ΕΝΦΙΑ εντός της ημέρας

Το υπουργείο Οικονομικών θα ανακοινώσει Διευκρινίσεις για τον ΕΝΦΙΑ εντός της ημέρας, σύμφωνα με πρωινή δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ενώ παράλληλα εξετάζεται και η πληρωμή της πρώτης δόσης για τον Σεπτέμβριο.διευκρινίσεις για τον ΕΝΦΙΑ

Το κύμα αντιδράσεων που ξεσήκωσε η άδικη και υπερβολική φορολόγηση των ακινήτων μετά την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, ανάγκασε το οικονομικό επιτελείο να προβεί σε άμεσες κινήσεις για διορθώσεις των λαθών και στρεβλώσεων του συστήματος φορολόγησης ακίνητης περιουσίας.

Ανοικτό το ενδεχόμενο για μετακίνηση της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ για Σεπτέμβριο καθώς επίσης υπό συζήτηση το ζήτημα για αύξηση των δόσεων.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη αναφέρθηκε στα λάθη του υπολογισμού του Ειδικού Φόρου Ακινήτων, τα οποία προκάλεσαν την αγανάκτηση των φορολογούμενων αλλά και την παρέμβαση του πρωθυπουργού και έριξε την ευθύνη σε μία αλυσίδα ανθρώπων και όχι σε κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο.

«Αυτό αποδεικνύει ότι το κράτος είμαστε εμείς. Δεν το έκανε ο Σαμαράς, ο Παυλόπουλος ή ο Λαφαζάνης, το λάθος έγινε σε μια αλυσίδα ανθρώπων. Κάποιος έκανε το λάθος, κάποιος δεν επαλήθευσε, κτλ» είπε σχετικά.

Επίσης αναγνώρισε ότι οι φόροι που έχουν επιβληθεί στους πολίτες είναι υπερβολικοί και τους χαρακτήρισε «έκτακτους» κάνοντας επιπλέον λόγο για προσωρινότητά τους.

«Όλα αυτά που γίνονται στη χώρα, γίνονται λόγω έκτακτης ανάγκης. Η βαριά αυτή φορολογία είναι σε δρόμο εξόδου, είναι έκτακτη και θα σταματήσει. Διαπραγματευόμαστε για το χρέος, το οποίο και επίσημα κηρύσσεται βιώσιμο» είπε χαρακτηριστικά.

 

✎✎✎ Δείτε ακόμη…

 

Related posts