10 Μαΐου 2024

Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης πλαστών και μη έγκυρων εγγυητικών επιστολών και δηλώσεις υφυπουργού

Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης πλαστών και μη έγκυρων εγγυητικών επιστολών και δηλώσεις υφυπουργού

Οι ανακοινώσεις της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ για την Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης πλαστών και μη έγκυρων εγγυητικών επιστολών, έδωσαν το έναυσμα στον υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νότη Μηταράκη να προβεί στην παρακάτω δήλωση. Δείτε το δελτίο τύπου:

Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης πλαστών και μη έγκυρων εγγυητικών επιστολών

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νότης Μηταράκης μετά τις ανακοινώσεις από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ για την εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης πλαστών και μη έγκυρων εγγυητικών επιστολών, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Πριν από λίγους μήνες και στην προσπάθεια μου να προασπίσω το δημόσιο συμφέρον, απευθύνθηκα στον Οικονομικό Εισαγγελέα για να του αναφέρω διάφορα περιστατικά προσκόμισης πλαστών και μη έγκυρων εγγυητικών επιστολών από επενδυτές ενταγμένους στον Αναπτυξιακό Νόμο.
Οργανωμένο κύκλωμα προσπάθησε να εισπράξει δεκάδες εκατομμύρια από τον αναπτυξιακό νόμο στηριζόμενο σε αυτές τις επιστολές. Το Υπουργείο Ανάπτυξης με τις προσπάθειες που κατέβαλλε και τους ενδελεχείς ελέγχους που έκανε συνέβαλλε αποφασιστικά και αυτό στις επιτυχίες που ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Αστυνομία.
Γίνεται μία συντονισμένη προσπάθεια στο Υπουργείο Ανάπτυξης με διαρκείς βελτιώσεις του θεσμικού και λειτουργικού πλαισίου με στόχο τη συνεχή προστασία του δημοσίου χρήματος.»
Από το Γραφείο Τύπου

Related posts