5 Μαΐου 2024

Επίδομα ενοικίου μέχρι €220 σε χιλιάδες δικαιούχους

Επίδομα ενοικίου μέχρι €220 σε χιλιάδες δικαιούχους

Επίδομα ενοικίου μέχρι €220 σε χιλιάδες δικαιούχους, προβλέπει το νομοσχέδιο για την Ανθρωπιστική Κρίση, συγκεκριμένα σε περίπου 30.000 δικαιούχους.TaxCoach

Αναλυτικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Στρατούλης, μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ανέφερε ορισμένα σημεία από το νομοσχέδιο που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή.

Ο κ. Στρατούλης σημείωσε ότι το ν/σ περιέχει επίδομα ενοικίου για 30.000 νοικοκυριά, καθώς και σίτιση έως 300.000 φυσικά πρόσωπα, σε ακραία φτώχεια, με τη χορήγηση κουπονιού σίτισης.

Το επίδομα ενοικίου θα απευθύνεται σε 30.000 δικαιούχους που απειλούνται με έξωση από τα σπίτια τους και δεν έχουν δυνατότητα στέγασης σε ίδιο ακίνητο εντός της περιφέρειας που κατοικούν. Το ύψος του, θα είναι €70 / άτομο της οικογενείας και θα φτάνει για μια τετραμελή οικογένεια τα €220. Το επίδομα θα χορηγείται με εισοδηματικά κριτήρια. Θα χορηγείται δε, απευθείας στον ιδιοκτήτη του μισθίου ακινήτου.

Το ποσό της επιδότησης ενοικίου θα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο, δεν θα υπόκειται σε οποιουδήποτε είδους κρατήσεων, δεν θα συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για τη καταβολή του ΕΚΑΣ ή άλλης παροχής κοινωνικού /προνοιακού χαρακτήρα.

Το ποσό της επιδότησης μπορεί να συμψηφίζεται με βεβαιωμένες και ρυθμισμένες οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ο αναπληρωτής υπουργός διευκρίνισε ότι τα μέτρα αυτά ισχύουν για όλους τους φορολογούμενους, ανεξαρτήτως της εθνικότητάς τους.

Το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση θα περιλαμβάνει επιπλέον, παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος έως 300 KWh μηνιαίως σε νοικοκυριά που είναι δικαιούχοι κοινωνικού τιμολογίου, δεν μπορούν να το πληρώσουν και τους έχει κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

✎ Τι αποφάσισαν στο Eurogroup για την Ελλάδα – Ποια τα βασικά σημεία – Ποια τα ρίσκα
✎ Ποιος θα υποχωρήσει πρώτα; Η Γερμανία ή η Ελλάδα; – Who will retreat first? Germany or Greece?
✎ Οι 300 υπέρ της Ελλάδος!
✎ Σκέψεις για τη νέα ελληνική κρίση
✎ Πρόγραμμα επιδότησης (έως 50%) για Υφιστάμενες επιχειρήσεις
✎ Πρόγραμμα επιδότησης (έως 100%) για ανέργους, για ίδρυση επιχείρησης

• Σκέφτεσαι Σεμινάρια; … Εὐεπιχειρεῖν !

• Άλλα σημαντικά Νέα

Related posts