2 Μαΐου 2024

Η ΓΓΔΕ στέλνει άμεσα σε οφειλέτες, e-mail

Η ΓΓΔΕ στέλνει άμεσα σε οφειλέτες, e-mail

Η ΓΓΔΕ στέλνει άμεσα σε οφειλέτες, e-mail. Ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια σε περίπου ένα εκατομμύριο οφειλέτες, θα αποστείλει τις επόμενες ημέρες η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, καλώντας τους να σπεύσουν να εκμεταλλευτούν τη νέα ευνοϊκή ρύθμιση ‘express’ για την εξόφληση των χρεών τους, που ισχύει μέχρι τις 27 Μαρτίου.ΓΓΔΕ

Παραλήπτες των ηλεκτρονικών ειδοποιητηρίων, θα είναι ως επί το πλείστον, παλαιοί οφειλέτες του Δημοσίου με υψηλές προσαυξήσεις, οι οποίοι όμως, θα έχουν τη φοροδοτική ικανότητα να καταβάλουν σημαντικό τμήμα των χρεών τους προς το Δημόσιο.

Στα ειδοποιητήρια που θα αποσταλούν σταδιακά, θα περιγράφονται τα πλεονεκτήματα της νέας ρύθμισης, ενώ θα υπενθυμίζονται και τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών στα οποία μπορεί να προχωρήσει η εφορία για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου.

Υπενθυμίζεται ότι η ρύθμιση  ‘express’, προβλέπει τη διαγραφή μέχρι το 100% των προσαυξήσεων αναλόγως του ποσού που θα καταβάλουν οι οφειλέτες.

Παράδειγμα: έστω οφειλέτης με ποσό €5.000. Από αυτή την οφειλή, οι €3.000 αφορούν την κύρια οφειλή και τα υπόλοιπα €2.000 είναι προσαυξήσεις και πρόστιμα. Εάν πληρώσει τα €3.000 της κύριας οφειλής, σβήνεται το σύνολο των προσαυξήσεων. Αν πληρώσει €1.500, δηλαδή τα μισά, τότε ‘κόβονται’ και οι μισές προσαυξήσεις, ήτοι €1.000 κ.ο.κ.. Το χρέος που απομένει θα εντάσσεται υποχρεωτικώς, στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

✎ Ποιος θα υποχωρήσει πρώτα; Η Γερμανία ή η Ελλάδα; – Who will retreat first? Germany or Greece?
✎ Σκέψεις για τη νέα ελληνική κρίση
✎ Πρόγραμμα επιδότησης (έως 50%) για Υφιστάμενες επιχειρήσεις
✎ Πρόγραμμα επιδότησης (έως 100%) για ανέργους, για ίδρυση επιχείρησης

• Σκέφτεσαι Σεμινάρια; … Εὐεπιχειρεῖν !

• Άλλα σημαντικά Νέα

Related posts