19 Απριλίου 2024

Μισθωτούς θεωρεί η εφορία τους Ανέργους, Φοιτητές και Μικροκαταθέτες

Μισθωτούς θεωρεί η εφορία τους Ανέργους, Φοιτητές και Μικροκαταθέτες

Μισθωτούς θεωρεί η εφορία τους Ανέργους, Φοιτητές και Μικροκαταθέτες: Η εφορία θα αντιμετωπίσει ως μισθωτούς τους άνεργους, φοιτητές και μικροκαταθέτες. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αναμένεται κατάθεση σχετικής τροπολογίας από το υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή.Μισθωτούς θεωρεί η εφορία τους Ανέργους, Φοιτητές και Μικροκαταθέτες

Οι συγκεκριμένες κατηγορίες φορολογουμένων να καλυφθούν από το αφορολόγητο των €9.500 που ισχύει για όσους έχουν εισοδήματα έως €21.000, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκε από την προφανώς άδικη φορολόγηση, από το πρώτο ευρώ.

Χωρίς την τροπολογία φορολογούμενοι με μικρά εισοδήματα από περιστασιακή απασχόληση το 2013 ή μικροποσά από τόκους καταθέσεων που κινδυνεύουν να επιβαρυνθούν λόγω τεκμηρίων και να κληθούν να πληρώσουν υψηλούς φόρους επί ουσιαστικά ανύπαρκτων εισοδημάτων!

Το παράλογο είναι το ελάχιστο τεκμήριο δαπανών διαβίωσης των €3.000 ευρώ . Πχ. φορολογούμενος με μοναδικό εισόδημα 5 ευρώ από τόκους καταθέσεων, θα κληθεί να πληρώσει φόρο €300,5 · και αυτό διότι θα φορολογηθεί  βάσει της κλίμακας φόρου κινητών αξιών (10% στο πρώτο κλιμάκιο), άνευ αφορολόγητου.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, προέτρεψε τους φορολογούμενους  να μην οριστικοποιούν τις φορολογικές τους δηλώσεις έως ότου ψηφιστεί η τροπολογία.

Related posts