17 Ιουλίου 2024

Μ. Σελμάϊερ: «Καλή βάση» για τις συνομιλίες η νέα ελληνική πρόταση

Μ. Σελμάϊερ: «Καλή βάση» για τις συνομιλίες η νέα ελληνική πρόταση

Μ. Σελμάϊερ: «Καλή βάση» για τις συνομιλίες η νέα ελληνική πρόταση. Ο Μάρτιν Σελμάϊερ, ο επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ σε ανάρτηση που έκανε στο Twitter, χαρακτήρισε τη νέα ελληνική πρόταση, καλή βάση για τις συνομιλίες που θα ακολουθήσουν, σήμερα, στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης. 220615-1

Εν τω μεταξύ, ο γάλλος υπουργός οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, δήλωσε σήμερα ότι η δουλειά γύρω από τις ελληνικές προτάσεις είναι ‘ποιοτική’ και ότι οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται υπό ‘καλές συνθήκες’.

Σε ερώτηση όσον αφορά στις ελληνικές προτάσεις που παρουσιάσθηκαν ουσιαστικά λίγες ώρες πριν από την έκτακτη σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης, ο Μισέλ Σαπέν απάντησε ότι: «Γνωρίζω την κίνηση, βλέπω τη δουλειά που έχει γίνει, η οποία είναι ποιοτική. Οι συνομιλίες διεξάγονται υπό καλές συνθήκες».

Επιπλέον, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έχει στις 12:00 σήμερα Δευτέρα, συνάντηση με τους Ντάιζελμπλουμ, Zαν Κλοντ Γιουνκέρ, Κριστίν Λαγκάρντ, Μάριο Ντράγκι στα πλαίσια της πρετοιμασίας της Συνόδου Κορυφής, όπου “μαγειρεύεται” λύση.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών και λόγω των παραπάνω εξελίξεων, άνοιξε με κέρδη άνω του 7%.

>>>•<<<

Ψάχνετε για εργασία; … Αγγελίες

• Αὐξημένη ἀνταγωνιστικότητα; … Εὐεπιχειρεῖν !

✎ Άρθρο του Υπ. Οικ., κ. Γιάνη Βαρουφάκη, στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, στα ελληνικά, ακολουθεί και στην αγγλική. Article of the Finance Minister, Yanis Varoufakis, to ‘Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung’
✎ Επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα – Αναζήτηση Χρηματοδότησης;
✎ Εκτέλεση Κρατικού Προϋπολογισμού: Πρωτογενές πλεόνασμα €1,5 δισ. στο πεντάμηνο
✎ MarketWatch: Τα τρία προειδοποιητικά σημάδια ενός Grexit

Άλλες σημαντικές Ειδήσεις

Related posts