19 Μαρτίου 2024

Breaking News

Ν. Βαλαβάνη για τα της Ρύθμισης για την εφάπαξ καταβολή ληξιπρόθεσμων χρεών, ΕΝΦΙΑ και Καταθεσιολόγιο

Ν. Βαλαβάνη για τα της Ρύθμισης για την εφάπαξ καταβολή ληξιπρόθεσμων χρεών, ΕΝΦΙΑ και Καταθεσιολόγιο

Ν. Βαλαβάνη για τα της Ρύθμισης για την εφάπαξ καταβολή ληξιπρόθεσμων χρεών, ΕΝΦΙΑ και Καταθεσιολόγιο. Τι ανέφερε η αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή της στο Star Channel.Νάντια Βαλαβάνη

H αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών κ. Νάντια Βαλαβάνη σε συνέντευξη της στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου στο Star Channel, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην επιτυχία της ρύθμισης για την εφάπαξ καταβολή των ληξιπρόθεσμων χρεών, η οποία απέφερε το συνολικό ποσό των 147.034.038 εκατομμυρίων ευρώ, τονίζοντας ότι στη ρύθμιση συμμετείχαν 35.000 φορολογούμενοι που κατέθεσαν έως 50 ευρώ και άλλοι 23.000 φορολογούμενοι που κατέθεσαν από 50 -100 ευρώ.

Αναφερόμενη στα έξι (6) Α.Φ.Μ που κατέβαλαν ποσά άνω του 1.000.000, σημείωσε πως πρόκειται για νομικά πρόσωπα και για ένα συνεταιρισμό που με αυτό τον τρόπο αποπλήρωσαν τις συνολικές φορολογικές υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο.

Η κ. Βαλαβάνη αναφέρθηκε, ακόμη, στην αλλαγή του νόμου για τον ΕΝΦΙΑ στο δεύτερο εξάμηνο του 2015, μετά την αναμόρφωση των υφισταμένων αντικειμενικών αξιών.

Σημείωσε πως, ήδη, σειρά υπηρεσιακών παραγόντων, μεταξύ αυτών στελέχη της Γ.Γ.Δ.Ε. και της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας, επεξεργάζονται προτάσεις για το συγκεκριμένο θέμα.

Όσον αφορά τέλος στην κατάρτιση του «καταθεσιολογίου», επεσήμανε πως θα αφορά τους 1.500.000 καταθέτες των οποίων θα ελέγχεται η κίνησης των τραπεζικών τους λογαριασμών σε βάθος χρόνου 15ετίας, για να διαπιστωθεί η ακολουθία με το σύνολο των φορολογουμένων εισοδημάτων τους.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

Ψάχνετε για εργασία; … Αγγελίες – πάντα πρόσφατα ενημερωμένες

Αὐξημένη Γνώση = Αὐξημένη Ἀνταγωνιστικότητα!

✎ Ποιος θα υποχωρήσει πρώτα; Η Γερμανία ή η Ελλάδα; – Who will retreat first? Germany or Greece?
✎ Από την Ευρωζώνη επωφελήθηκε μόνο η Γερμανία
✎ Έξοδος από την Ευρωζώνη; Γιατί Όχι;

Άλλα σημαντικά Νέα

Related posts