25 Απριλίου 2024

Ομαλοποίηση του πτωτικού ρυθμού στο Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία τον Δεκέμβριο

Ομαλοποίηση του πτωτικού ρυθμού στο Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία τον Δεκέμβριο

Ομαλοποίηση του πτωτικού ρυθμού στο Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία τον Δεκέμβριο. Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ:βιομηχανική παραγωγή

Ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) του μηνός Δεκεμβρίου 2014, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Δεκεμβρίου 2013, παρουσίασε μείωση κατά 8,9%, έναντι μείωσης 10,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2013 προς το 2012.

Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Ιανουαρίου 2014 – Δεκεμβρίου 2014, σε σύγκριση με τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Ιανουαρίου 2013 – Δεκεμβρίου 2013, παρουσίασε μείωση κατά 1,4%, έναντι μείωσης 5,9% που σημειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Ανάλυση ετήσιων μεταβολών Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία

Η μείωση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 8,9% το μήνα Δεκέμβριο 2014, συγκριτικά με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2013, οφείλεται στις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:

α. Στην αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων κατά 7,5%.
Ειδικότερα, στην αύξηση αυτή συνέβαλε κυρίως, η αύξηση του δείκτη του 2ψήφιου κλάδου άλλων εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων.

β. Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 9,1%.
Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: ειδών ένδυσης, παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα, κατασκευή μεταλλικών προϊόντων και λοιπού εξοπλισμού μεταφορών.

Επίσης, η μείωση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 8,9% το μήνα Δεκέμβριο 2014, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2013, οφείλεται στις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών ως εξής:

  • Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς κατά 9,7%.
  • Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 7,8%. 

Ανάλυση ετήσιων μεταβολών Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς

Η μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς κατά 9,7% το μήνα Δεκέμβριο 2014, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2013, οφείλεται στις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:

α. Στην αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων κατά 11,2%.
Ειδικότερα, στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξήσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων και άλλων εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων.

β. Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 9,9%.

Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων:
παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα, κατασκευή μεταλλικών προϊόντων, ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και λοιπού εξοπλισμού μεταφορών.

Ανάλυση ετήσιων μεταβολών Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς

Η μείωση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς κατά 7,8% το μήνα Δεκέμβριο 2014, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2013, οφείλεται στις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:

α. Στην αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων κατά 4,0%.
Ειδικότερα, στην αύξηση αυτή συνέβαλε κυρίως, η αύξηση του δείκτη του 2ψήφιου κλάδου άλλων εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων.

β. Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 8,0%.
Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: ειδών ένδυσης, παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα, βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων και μηχανημάτων και ειδών εξοπλισμού.

Επίσης, η μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς στη Βιομηχανία κατά 7,8% το μήνα Δεκέμβριο 2014, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2013, οφείλεται στις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών ως εξής:

  • Στην αύξηση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς Ευρωζώνης κατά 4,1%.
  • Στη μείωση του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς εκτός Ευρωζώνης κατά 11,8%.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

✎ Κάμψη Βιομηχανικής παραγωγής τον Δεκέμβριο 2014
✎ Ποιος θα υποχωρήσει πρώτα; Η Γερμανία ή η Ελλάδα; – Who will retreat first? Germany or Greece?
✎ Οι 300 υπέρ της Ελλάδος!
✎ Σκέψεις για τη νέα ελληνική κρίση
✎ Πρόγραμμα επιδότησης (έως 50%) για Υφιστάμενες επιχειρήσεις
✎ Πρόγραμμα επιδότησης (έως 100%) για ανέργους, για ίδρυση επιχείρησης

• Σκέφτεσαι Σεμινάρια; … Εὐεπιχειρεῖν !

• Άλλα σημαντικά Νέα

 

Related posts