20 Απριλίου 2024

Οφειλέτης του ΟΑΕΕ δικαιώνεται δικαστικά

Οφειλέτης του ΟΑΕΕ δικαιώνεται δικαστικά

Οφειλέτης του ΟΑΕΕ δικαιώνεται δικαστικά, βάζοντας φρένο στα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης. Το Πρωτοδικείο Ροδόπης αποφάσισε την οριστική αναστολή όλων των μέτρων εκτέλεσης από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ) για οφειλές στον ΟΑΕΕ ύψους €13 χιλιάδων.Σημαντική δικαστική απόφαση για απονομή σύνταξης από ΟΑΕΕ

Κάτι τέτοιο, θεωρείται απόφαση–σταθμός, που αφορά χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, με χρέη προς τον ΟΑΕΕ.

Αναλυτικότερα, επαγγελματίας από την περιοχή της Κομοτηνής, είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη τον Σεπτέμβριο του 2014. Τότε, το Πρωτοδικείο Ροδόπης είχε εκδώσει απόφαση προσωρινής αναστολής.

Με τη δικαστική προσφυγή είχε επιτευχθεί η αναστολή εκτέλεσης ατομικής ειδοποίησης του διευθυντή του ΚΕΑΟ του υποκαταστήματος ΙΚΑ Κομοτηνής, με την οποία ο αιτών επαγγελματίας, ενημερώθηκε πως βεβαιώθηκαν εις βάρος του ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές του στον ΟΑΕΕ, συνολικού ύψους €13.079 και ότι εάν δεν προβεί εντός 20 ημερών από την παραλαβή της, στη ρύθμιση ή εξόφληση των ως άνω οφειλών, θα ληφθούν τα προβλεπόμενα από τον Κ.Ε.Δ.Ε. αναγκαστικά μέτρα είσπραξης εις βάρος του.

Οι οφειλές του, σημειώνουμε ότι προέκυψαν, από τη μη καταβολή των ασφαλιστικών του εισφορών, κατά τα τελευταία χρόνια της κρίσης. Σύμφωνα με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Ελλάδος, ο συγκεκριμένος επαγγελματίας, παντρεμένος και πατέρας παιδιών που διατηρεί κατάστημα στην Κομοτηνή πολλά χρόνια, μπορούσε και κάλυπτε στο παρελθόν τις υποχρεώσεις του προς τον ΟΑΕΕ. Αλλά κατά την περίοδο της κρίσης, αδυνατούσε να καταβάλλει τις εισφορές του, όπως συμβαίνει άλλωστε με πλήθος επαγγελματιών.

Το Πρωτοδικείο Ροδόπης, ανέστειλε την εκτέλεση της ταμειακής βεβαίωσης του ΚΕΑΟ κατά το μέρος που συνεπάγεται τη λήψη ενός ή περισσότερων αναγκαστικών μέτρων είσπραξης ή διοικητικών μέτρων, για τον εξαναγκασμό ή τη διασφάλιση της είσπραξης της οφειλής του αιτούντα επαγγελματία σε βάρους της κύριας κατοικίας του στην Κομοτηνή.

>>>•<<<

Ψάχνετε για εργασία; … Αγγελίες 

Αὐξημένη Γνώση = Αὐξημένη Ἀνταγωνιστικότητα!

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

✎ Συνταγματική έκρινε το ΣτΕ την επιβολή ειδικού προστίμου ΦΠΑ μετά παράλληλης επιβολής πρόσθετου φόρου λόγω ανακρίβειας
✎ Όλα τα νέα Φορολογικά Έντυπα
✎ ΠΟΛ. 1082 (6.4.2015): Οδηγίες συμπλήρωσης της δήλωσης Φ.Π.Α.
✎ Δεν φορολογείται το χαρτζιλίκι – βέβαια!
✎ Γιατί να επενδύσω;

Related posts