26 Απριλίου 2024

Υπό συζήτηση η παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και υπό καθυστέρηση η εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ

Υπό συζήτηση η παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και υπό καθυστέρηση η εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ

Υπό συζήτηση η παράταση προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, μετά την έκκληση των λογιστών.παράταση προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων

Ο κλάδος των λογιστών (σύλλογοι-ενώσεις), λόγω των τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάζονται στη διαδικασία υποβολής – αποστολής φορολογικών δηλώσεων μέσω της εφαρμογής του Taxisnet, το τελευταίο διάστημα, ζητούν να ΠΑΡΑΤΑΘΕΙ η προθεσμία υποβολής που λήγει στις 30 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, για να ολοκληρωθεί η υποβολή όλων των υπολοίπων φορολογικών δηλώσεων έως 30 Ιουνίου, θα πρέπει καθημερινά να υποβάλλονται 196.297 φορολογικές δηλώσεις. Αντέχει όμως το σύστημα; Όχι γιατί έχει αποδειχθεί ότι μετά βίας μπορεί να υποστηρίξει ημερησίως περίπου 145-150.000 δηλώσεις.

Το Υπουργείο Οικονομικών λαμβάνοντας υπόψη του τα προβλήματα αυτά, προσανατολίζεται σε παράταση προθεσμίας υποβολής  μέχρι τις 31 Ιουλίου, χωρίς όμως να υπάρξει παράταση και στις ημερομηνίες πληρωμής των φόρων. Δηλαδή όποιος υποβάλει δήλωση στις 31 Ιουλίου, οφείλει να πληρώσει τη δόση ή ολόκληρο το ποσό του φόρου την ίδια μέρα.

Εκκαθαριστικά Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων:

Τεχνικά προβλήματα παρατηρούνται και στην ηλεκτρονική εφαρμογή εκκαθάρισης των φόρων των ακινήτων, η οποία δεν είναι έτοιμη ακόμη. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Υπουργείου η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ και συμπληρωματικού φόρου πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 18 Ιουνίου και να γίνει και η σχετική αποστολή με email των εκκαθαριστικών, όμως λόγω των τεχνικών προβλημάτων αυτό δε θα είναι εφικτό. Πιθανολογείται ότι η καθυστέρηση στην εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ θα κοστίσει μία δόση πληρωμής στους φορολογούμενους, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν το φόρο όχι σε 6 αλλά σε 5 δόσεις.

 

>>>> Δείτε άλλα άρθρα μας <<<<

ΕΝΦΙΑ: τέλη Ιουνίου αναμένεται η αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων

Στοχευμένοι έλεγχοι – τι παραβάσεις φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας διαπιστώθηκαν

Οφείλεις στο ΔΗΜΟ; Τότε η νέα εγκύκλιος που σου παρέχει Ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών προς δήμους σε ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ.

ΚΕΑΟ και ΟΑΕΕ προειδοποιούν για κατασχέσεις σε οφειλέτες, μη υπαγόμενους σε ρύθμιση

Νέα δάνεια από την ΕΤΕΠ για χρηματοδότηση και στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Προσεχώς, προγράμματα ΟΑΕΔ για απασχόληση 35.500 ατόμων

Είσαι εργαζόμενος ή άνεργος; Μήπως δικαιούσαι κάποιο επίδομα του ΟΑΕΔ που ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ;;;

 

 

Related posts