3 Μαΐου 2024

Λήγει αύριο η προθεσμία υποβολής εκπρόθεσμων δηλώσεων διακοπής εργασιών – Θα δοθεί άραγε παράταση;

Λήγει αύριο η προθεσμία υποβολής εκπρόθεσμων δηλώσεων διακοπής εργασιών – Θα δοθεί άραγε παράταση;

Λήγει 20 Ιουνίου η προθεσμία υποβολής εκπρόθεσμων δηλώσεων διακοπής εργασιών. προθεσμία υποβολής εκπρόθεσμων δηλώσεων διακοπής εργασιών

Η παράταση αυτή μέχρι την 20-06-2014, είχε δοθεί με το ΔΕΣΓ 1013171 ΕΞ 2014 έγγραφό της ΓΓΠΣ και αφορούσε την εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης διακοπής εργασιών, πέραν του έτους, βάσει του πραγματικού χρόνου διακοπής.

Έχει ήδη γίνει αίτημα στο υπουργείο Οικονομικών για νέα παράταση της προθεσμίας και σύμφωνα με πληροφορίες, είναι υπό συζήτηση, λόγω του φόρτου εργασίας που έχουν αυτήν τη περίοδο οι λογιστές και ο χρόνος για να προβούν στις εφορίες για διακοπή εργασιών είναι περιορισμένος σε αυτή τη φάση. Μια μαζική προσέλευση στις εφορίες από λογιστές δεν θα ήταν και η ποιο ενδεδειγμένη σε αυτή τη φάση, που προτεραιότητα για το Υπουργείο έχει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Ωφέλη υποβολής εκπρόθεσμων δηλώσεων διακοπής εργασιών:

Οι δηλώσεις αυτές δίνουν τη δυνατότητα στους φορολογούμενους με ανενεργές επιχειρήσεις ή μπλοκάκια, να “κλείσουν” τα βιβλία τους χωρίς να πληρώσουν αναδρομικούς φόρους και εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία.

Για παράδειγμα: φορολογούμενος που ασκούσε δραστηριότητα έως τέλος 2011 και δεν ασκεί πλέον, είτε λόγω κρίσης είτε λόγω πρόσληψης σε μισθωτή εργασία και δεν έχει κανένα εισόδημα από τη δραστηριότητα αυτή μέχρι και τις 20-06-2014, έχει το δικαίωμα να προβεί σε εκπρόθεσμη δήλωση διακοπής εργασιών. Τι σημαίνει αυτό ;;; ?

  • Διακόπτει την άσκηση της δραστηριότητας τους δηλώνοντας ότι η διακοπή έγινε με τέλος 2011

Στην περίπτωση που δεν δοθεί παράταση της αυριανής ληκτικής ημερομηνίας υποβολής, τότε χάνει το δικαίωμα εκπρόθεσμης δήλωσης διακοπής εργασιών, η ημέρα της δήλωσης και λογίζεται ως ημέρα διακοπής της δραστηριότητας και ο φορολογούμενος θα υποχρεούται σε καταβολή εισφορών και υποβολή φορολογικών δηλώσεων και λοιπών υποχρεώσεων με τα ανάλογα πρόστιμα.

Τα πλεονεκτήματα της παράτασης για τους φορολογούμενους είναι πολλά, ειδικά σε μια περίοδο έναρξης πληρωμής φόρων, κάτι που θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη του το Υπουργείο Οικονομικών. Αναμένουμε λοιπόν…

>>>>Δείτε άλλα άρθρα<<<<

Related posts