25 Απριλίου 2024

Προχωρεί το πρόγραμμα κοινοφελούς πεντάμηνης εργασίας του ΟΑΕΔ

Προχωρεί το πρόγραμμα κοινοφελούς πεντάμηνης εργασίας του ΟΑΕΔ

Προχωρεί το πρόγραμμα κοινοφελούς πεντάμηνης εργασίας του ΟΑΕΔ, που θα προσφέρει εργασία σε 52.818 ανέργους σε διάφορες θέσεις σε δήμους, σε περιφέρειες, σε νοσοκομεία, σε σχολεία κ.λπ..ΟΑΕΔ

Το γνωστό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που προσφέρει ολιγόμηνη απασχόληση, που είχε εξαγγελθεί, είχε ήδη καθυστερήσει· βγαίνει τώρα, που κατά τις ενδείξεις, πάμε σε εκλογές. Θυμίζουμε ότι το προηγούμενο αντίστοιχο, είχε βγει περίπου όταν ήταν οι ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, το πρόγραμμα έχει στόχο την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας πληθυσμιακών ομάδων, που πλήττονται εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης, βάσει των στοιχείων της εγγεγραμμένης ανεργίας του ΟΑΕΔ. Αποβλέπει δε, στην ενίσχυση της απασχόλησης των ανέργων, στην ένταξη τους στην αγορά εργασίας και ταυτόχρονα στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Η αμοιβή σε κάθε οφελούμενο του προγράμματος, είναι €19,6 ημερησίως και όχι μεγαλύτερο από €490 μηνιαίως για ανέργους άνω των 25 ετών. Για ανέργους ηλικίας μικρότερης των 25 ετών, το μισθολογικό κόστος ανέρχεται σε €17,1 ημερησίως ή €427 μηνιαίως.

Όταν ανακοινωθεί η ημερομηνία της σχετικής Δημόσιας Πρόσκλησης του ΟΑΕΔ (προσεχώς), καλούνται οι άνεργοι να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μία αίτηση συμμετοχής για την απασχόλησης τους στις προκηρυσσόμενες θέσεις, όπως αυτές προσδιορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση.

Η Δημόσια Πρόσκληση με τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής των ανέργων στο πρόγραμμα, από τον ΟΑΕΔ στο ΑΣΕΠ για την τελική έγκριση, η οποία αναμένεται εντός των επομένων ημερών.
Πληροφορίες παρέχουν και τα σχετικά Γραφεία του ΟΑΕΔ.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:
Πρόγραμμα επιδότησης (έως 50%) για Υφιστάμενες επιχειρήσεις
Πρόγραμμα επιδότησης (έως 100%) για ανέργους, για ίδρυση επιχείρησης
Ο Νόμος της Αντίστροφης Προσπάθειας και γιατί Αποτυγχάνετε
Επιστημονική τεκμηρίωση ότι ο τύμβος Καστά έχει ‘πλούσιο’ περιεχόμενο

Εἶστε ἀνταγωνιστικός ἐπαγγελματίας (=ἐπαρκῶς καταρτισμένος καὶ ἐνημερωμένος);

Διαβάστε ακόμα…

Related posts