8 Μαΐου 2024

ΣΕΤΕ: Όχι στην αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ

ΣΕΤΕ: Όχι στην αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ

ΣΕΤΕ: Όχι στην αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ. Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) παρουσιάζεται κάθετα αρνητικός στο ενδεχόμενο αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ, που φαίνεται να ζητάει η Τρόικα.Αισιόδοξη εικόνα του τουρισμού στη χώρα μας κατά την Alpha Bank

Αναλυτικότερα, σε ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος αναφέρει:

• Η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ στην διαμονή όπως και στην εστίαση αποτέλεσαν βασικούς συντελεστές βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος τα τελευταία χρόνια.

• Επαναφέροντας τον ΦΠΑ του εξαγόμενου τουριστικού πακέτου σε επίπεδα ανάλογα με τους ανταγωνιστές μας σε Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Τουρκία και σε συνδυασμό και με άλλες δράσεις, η Ελλάδα κατάφερε να υπερτριπλασιάσει, την τελευταία διετία, σε σχέση με τους ανταγωνιστές της, την αύξηση της ροής τουριστικών αφίξεων και εσόδων.

• Η αύξηση αυτή – που όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι θα συνεχιστεί και το 2015 – οδήγησε, για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια το 2014, τη χώρα μας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης δημιουργώντας παράλληλα 115.000 νέες θέσεις εργασίας.

• Τώρα, η Τρόικα φαίνεται ότι επαναφέρει εκ νέου θέμα αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ ως προαπαιτούμενο για να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση.

• Ο ΣΕΤΕ πιστεύει ότι η Κυβέρνηση και το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων δεν θα δεχτεί οποιαδήποτε αλλαγή των υφιστάμενων συντελεστών ΦΠΑ.

• Ολόκληρη η ελληνική κοινωνία έχει δει τα θετικά αποτελέσματα και έχει αντιληφτεί τις θετικές επιπτώσεις που είχε η μείωση αυτή στις τοπικές κοινωνίες, στην απασχόληση και στο σύνολο της χώρας.

Εμείς ως TaxCoach, θα πούμε, άδικο έχει σε αυτά που λέει ο ΣΕΤΕ;
Από την κυβέρνηση, θα πρέπει επιτέλους, να τεθεί “κόκκινη” γραμμή, στις παράλογες απαιτήσεις της Τρόικα.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρει το ακόλουθο άρθρο:
✎ Επιστημονική τεκμηρίωση ότι ο τύμβος Καστά έχει ‘πλούσιο’ περιεχόμενο

Τα καλύτερα Σεμινάρια!

Διαβάστε ακόμα…

Related posts