19 Απριλίου 2024

Σταθερή κατάσταση η επίτευξη ολοένα υψηλότερων χρεών προς το Δημόσιο

Σταθερή κατάσταση η επίτευξη ολοένα υψηλότερων χρεών προς το Δημόσιο

Σταθερή κατάσταση η επίτευξη ολοένα υψηλότερων χρεών προς το Δημόσιο: Ολοένα αυξάνουν τα χρέη προς το Δημόσιο, που αν μη τι άλλο, είναι ισχυρή ένδειξη της εξάντλησης της ρευστότητας στη χώρα μας. Χονδρικά δε, κάθε μήνα προστίθεται παραπάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ ληξιπρόθεσμων χρεών (!)Ολοένα μεγαλύτερα τα ληξιπρόθεσμα χρέη των φορολογουμένων προς το Δημόσιο

Συγκεκριμένα, στο οκτάμηνο Ιανουαρίου έως και Αύγουστο τρέχοντος έτους, οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές (παλαιές και νέες) των φορολογουμένων προς το κράτος ανήλθαν σε €69,23 δισ. από €63,2 δισ. που ήταν στο τέλος Ιανουαρίου και €67,9 δισ. στο διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου.

Τα παλαιά χρέη των φορολογούμενων μειώθηκαν σε €60,5 δισ. έναντι €60,7 δισ. στο τέλος Ιουλίου και €62,3 δισ. τον Ιανουάριο του 2014.

Όσον αφορά στα νέα χρέη, δηλαδή αυτά που σχηματίστηκαν από τις αρχές του 2014 και μετά, καταγράφεται σταδιακή άνοδος καθ’έκαστο μήνα. Τον Αύγουστο ανήλθαν σε €8,65 δισ. έναντι €7,2 δισ. τον Ιούλιο και€962 εκατ. τον Ιανουάριο.

Τέλος, όσον αφορά τους ελέγχους, από την ΓΓΔΕ γνωστοποιήθηκε ότι στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου 2014, το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου είχε ολοκληρώσει 512 φορολογικούς ελέγχους. Στα πλαίσια αυτών, βεβαιώθηκαν φόροι και πρόστιμα ύψους €184,1 εκατ. και εισπράχθηκαν €46,8 εκατ., ήτοι το 25,4% των βεβαιωθέντων ποσών.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρει και το ακόλουθο άρθρο:
✎ Νέα υψηλά στα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο τον Ιούνιο

Related posts