29 Μαρτίου 2024

Breaking News

Προκαλούν οι 559 Έλληνες κροίσοι

Προκαλούν οι 559 Έλληνες κροίσοι

Σε μια Ελλάδα με οικονομική ύφεση, υπερφορολόγηση για τους πολλούς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις να κλείνουν η μια μετά την άλλη, προκαλούν οι 559 Έλληνες κροίσοι, με εισόδημα άνω των 30 εκατ. δολαρίων, η συνολική περιουσία των οποίων εκτιμάται στα 76 δισ. ευρώ.

προκαλούν οι 559 Έλληνες κροίσοι

Σύμφωνα με κορυφαίους τραπεζίτες, περίπου 16.000 οικογένειες διαθέτουν, όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, πάνω από 1 εκατ ευρώ, αποκλειστικά για επενδύσεις σε διάφορα ενεργητικά.

Στο Οffshore Βanking της Ελβετίας έχει βρει καταφύγιο το μεγαλύτερο μέρος των ελληνικών συμφερόντων κεφαλαίων (συμπεριλαμβανομένων και αυτών των εφοπλιστών) ύψους 140 δισ. ευρώ που είναι τοποθετημένα στο εξωτερικό σε διάφορα ενεργητικά, εκ των οποίων το 30%-40% αφορά σε βραχρυπρόθεσμα καταθετικά προϊόντα.

Πρόκειται για το μόλις 0,7% του παγκόσμιου πληθυσμού, όπου ελέγχει το 41% του πλούτου, δείχνοντας έκτυπα πως η ανισότητα είναι το κύριο χαρακτηριστικό και του 21ου αιώνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βήματος της Κυριακής, οι πλούσιοι του κόσμου έχουν κρυμμένα σε φορολογικούς παραδείσους κεφάλαια αξίας 8,9 τρισ. Δολαρίων, με τα 2,3 τρισ. να είναι τοποθετημένα στην Ελβετία, αναφέρει μελέτη της Boston Consulting Group.

πηγές Ημερισία – Βήμα Κυριακής

 

 

✎✎✎ Δείτε ακόμη…

✎ Ο ΕΝΦΙΑ ως τιμωρός

 

Related posts