26 Απριλίου 2024

Σόιμπλε και Σαπέν για τα της Ελλάδος

Σόιμπλε και Σαπέν για τα της Ελλάδος

Σόιμπλε και Σαπέν για τα της Ελλάδος. Ο ‘σκληρός’ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στη γερμανική Βουλή, λέγεται (από συμμετέχοντες) πως είπε ότι η Αθήνα δοκιμάζει την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.260215-1

Ο γερμανός υπ.οικ. έκανε τον αυστηρό υπαινιγμό μετά από αναφορά στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, που περιείχε αναφορές Βαρουφάκη για haircut.

Ο Σόιμπλε, φέρεται ότι είπε πως με τις αναφορές αυτές, η ελληνική κυβέρνηση ελάχιστα συμβάλλει στην ενίσχυση της αξιοπιστίας της, στη Γερμανία, δημιουργώντας συνεπακόλουθα έντονες αμφιβολίες για το εάν η Ελλάδα μπορεί να αποπληρώσει το χρέος της.

Η γερμανική ομοσπονδιακή Βουλή αναμένεται να υπερψηφίσει αύριο, την παράταση του ελληνικού προγράμματος.

Ο Σόιμπλε, φέρεται τέλος να ανάφερε ότι η παράταση μπορεί να ανακληθεί οποιαδήποτε στιγμή, εάν δεν τηρηθούν οι ελληνικές δεσμεύσεις.

Ο έλληνας υπ.οικ., Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό στη χώρα μας, ανάφερε σχετικά, ότι παρόλο που εκτιμά βαθύτατα τον κ. Σόιμπλε, που είναι άνθρωπος ο οποίος φέρει σαράντα χρόνια εμπειρίας μαζί του, ένας πραγματικός διανοούμενος με τον οποίο ωστόσο, διαφωνεί μαζί του σχεδόν σε όλα, αλλά όταν μιλάει χαίρεται να τον ακούει και να διαφωνεί, επιχειρηματολογεί μαζί του.

Ο κ. Βαρουφάκης ανάφερε ότι το γεγονός ότι δυστυχώς κάνει δηλώσεις πριν το γερμανικό Κοινοβούλιο και γενικότερα, οι οποίες δεν αντιπροσωπεύουν αυτά που συνέβησαν στο Eurogroup, ούτε είναι η πραγματικότητα, το καταλαβαίνει και το κατανοεί. Ο κ. Σόιμπλε πρέπει να περάσει αυτή την επέκταση της ταμειακής μας συμφωνίας από την ομοσπονδιακή Βουλή. Δεν μπορεί να το κάνει αυτό λέγοντας ότι δεν κυριάρχησε, παρ’ όλο ότι δεν κυριάρχησε. Ας το κάνει με τον τρόπο που εκείνος ξέρει.

Ο γάλλος υπ.οικ. Μισέλ Σαπέν τώρα, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Der Standard, επανέλαβε την έκκλησή του για εφαρμογή πολιτικών που θα τονώσουν την ανάπτυξη στην Ευρώπη και θα καταπολεμήσουν το χαμηλότατο πληθωρισμό και τάσεις αποπληθωρισμού.

Πρόσθεσε ως προς την Ελλάδα, ότι η Γαλλία επιθυμεί να αποτελεί σύνδεσμο ανάμεσα στη χώρα μας και στους ευρωπαίους εταίρους και πρόσθεσε ότι δεν μπορούν οι ευρωπαίοι να κάνουν σαν να μην άλλαξε τίποτα από τις τελευταίες εκλογές στην Ελλάδα.

Δήλωσε επίσης ότι ήταν σωστή η τετράμηνη παράταση του προγράμματος που δόθηκε στην Αθήνα, ώστε να δοθεί χρόνος να παρουσιάσει ένα βιώσιμο σχέδιο, μη ξεχνώντας όμως να πει ότι όλοι στην Ευρωζώνη πρέπει να σέβονται τους κανόνες.

>>>•<<<

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

✎ Τι αποφάσισαν στο Eurogroup για την Ελλάδα – Ποια τα βασικά σημεία – Ποια τα ρίσκα
✎ Ποιος θα υποχωρήσει πρώτα; Η Γερμανία ή η Ελλάδα; – Who will retreat first? Germany or Greece?
✎ Οι 300 υπέρ της Ελλάδος!
✎ Σκέψεις για τη νέα ελληνική κρίση
✎ Πρόγραμμα επιδότησης (έως 50%) για Υφιστάμενες επιχειρήσεις
✎ Πρόγραμμα επιδότησης (έως 100%) για ανέργους, για ίδρυση επιχείρησης

• Σκέφτεσαι Σεμινάρια; … Εὐεπιχειρεῖν !

• Άλλα σημαντικά Νέα

Related posts