10 Μαΐου 2024

Τι άλλο θα ζητήσουν οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ;

Τι άλλο θα ζητήσουν οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ;

Τι άλλο θα ζητήσουν οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ; Η ΔΕΔΔΗΕ, εταιρία της ΔΕΗ, προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για να πέσει ένα κονδύλι €11,3 εκατ. που αφορά προνόμιά τους, στους καταναλωτές.

Οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ, φαίνεται ότι δεν καταλαβαίνουν από κρίσηΤι άλλο θα ζητήσουν οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ;, ύφεση, ανέχεια και εξαθλίωση που βάλλουν τους πολίτες της Ελλάδος και ζητούν το εξής εξωπραγματικό:

Ζητούν από το ΣτΕ, να ακυρώσει απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), με την οποία απορρίφθηκε το αίτημα των της ΔΕΗ, να θεωρηθεί ως λειτουργικό κόστος η δαπάνη για το μειωμένο τιμολόγιο του προσωπικού της ΔΕΗ και συνεπώς, να επιβαρύνει τα τιμολόγια λιανικής όλων των άλλων καταναλωτών της χώρας.

Επιπλέον, οι της ΔΕΗ ζητούν να χρεωθούν επίσης στους καταναλωτές, τα κόστη μισθοδοσίας και εργοδοτικών εισφορών ύψους €2,5 εκατ., για όσους υπαλλήλους του ΔΕΔΔΗΕ έχουν αποσπαστεί και εργάζονται στο Ταμείο Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ)…

Η ΡΑΕ είχε απορρίψει τα δύο αυτά αιτήματα, γι’αυτό και οι της ΔΕΗ, προσέφυγαν στο ΣτΕ.

Πραγματικά όμως, τα αιτήματα των συνδικαλιστών είναι αισχρά: κινούνται στην κατεύθυνση της εξασφάλισης κάποιων ανεπίτρεπτων προνομίων όπως αυτό που πρακτικά, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ δεν πληρώνουν ρεύμα, όταν θυμίζουμε, σύμφωνα με το Σύνταγμα, όλοι οι Έλληνες πολίτες είναι ίσοι.

Πως είναι δυνατόν λοιπόν να ζητούν όταν οι πολίτες της χώρας στενάζουν οικονομικά, να επιβαρυνθούν €11,3 εκατομμύρια, προκειμένου οι υπάλληλοι της ΔΕΗ να διατηρήσουν τα σκανδαλώδη προνόμιά τους;

Βδέλλες που θέλουν να ρουφάνε και να ρουφάνε, από ένα σώμα που δεν υπάρχει. Και μάλιστα η ‘επιχειρηματολογία’ των της ΔΕΗ είναι προκλητικότατη, καθώς υποστηρίζει την αίτηση ακύρωσης που κατέθεσε στο ΣτΕ, με το σκεπτικό ότι η επιβάρυνση για κάθε έναν από τους 7,5 εκατομμύρια καταναλωτές της ΔΕΗ είναι μικρή καθώς θα ανέρχονταν μόλις σε €1,5 ετησίως, ενώ αν ‘φορτωθεί’το κόστος η Εταιρία, αυτό θα σημάνει επιβάρυνση για την ίδια, κατά το ποσό των €11,3 εκατ., που συνεπακόλουθα, θα ‘εξανέμιζε’ τα κέρδη ύψους €14,5 εκατ., που παρουσιάζει.
Εάν κάνουμε μια αναγωγή ως προς τους εργαζόμενους της ΔΕΗ (περί των 7.000), τότε υπολογίζουμε χονδρικά ότι το αίτημα του ΔΕΔΔΗΕ, συνεπάγεται μια έμμεση παροχή λίγο πάνω από €1.600 ετησίως ανά εργαζόμενο προκειμένου να έχει δωρεάν ρεύμα.

Ποια είναι η άποψή σας; Δεν είναι κάτι απαράδεκτο και εξωφρενικό;

Related posts