4 Μαΐου 2024

Γ. Μαυραγάνης: 401 υποθέσεις μεγάλου πλούτου έχουν ελεγχθεί

Γ. Μαυραγάνης: 401 υποθέσεις μεγάλου πλούτου έχουν ελεγχθεί

Σε ερώτηση της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ Ασημίνας Ξηροτύρη, απάντησε το υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης αναφερόμενος στις υποθέσεις μεγάλου πλούτου και την πορεία των ελέγχων τους.

υποθέσεις μεγάλου πλούτου

Ανέφερε ότι με την εφαρμογή του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος του Υπουργείου Οικονομικών, η επιλογή των προς έλεγχο υποθέσεων γίνεται με ανάλυση κινδύνου, η οποία βασίζεται σε συγκεκριμένα κριτήρια.

Επισήμανε ότι «Θέλω να μιλήσω τη γλώσσα της αλήθειας, όπως πάντα τη μιλάει η κυβέρνηση.Και δε θέλω να μιλήσω με υπερβολές και δε θέλω να τροφοδοτήσω το λαϊκισμό. Μέχρι σήμερα, ενώ την 21η Μαρτίου που σας απάντησα σε σχετική επίκαιρη ερώτηση, ο αριθμός των υποθέσεων που είχαν επιλεγεί ήταν 1071, σήμερα είναι 1343. Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους έχουν ελεγχθεί 401 υποθέσεις, ενώ στις 21 Μαρτίου του 2014, όταν σας απάντησα εδώ στη Βουλή, είχαν ελεγχθεί 146 υποθέσεις. Επίσης, μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου έχουν βεβαιωθεί φόροι και πρόστιμα ύψους 142,5 εκατ. ευρώ».

Ποιο είναι το συμπέρασμα από τη σύγκριση των στοιχείων σύμφωνα με τον υφυπουργό;

«Το συμπέρασμα… είναι ότι συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των ελεγχόμενων υποθέσεων και των φόρων που βεβαιώνονται. Και αυτό οφείλεται αφενός στις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης όσον αφορά στο θεσμικό πλαίσιο που υποδηλώνει την πολιτική βούληση να αντιμετωπιστεί στη ρίζα του το φαινόμενο, και αφετέρου στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη οργάνωση του ελεγκτικού μηχανισμού».

Δείτε το σχετικό βίντεο

 

>>>•<<<

✎ ✎ ✎ Δείτε ακόμη…

✎ Ν. Δένδιας: Δηλώσεις περί κατάργησης των χρεών θεωρούνται παραπλάνηση και παραμυθολογία

✎ Ο Ι. Δραγασάκης για τις οικονομικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ

✎ Αποτελέσματα απογραφής συνταξιούχων του Δημοσίου – Ολική απογραφή κάθε 5 χρόνια για τους συνταξιούχους του Δημοσίου

✎ Για Λογιστές: Υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης 2014 μέχρι τις 30 Οκτωβρίου

Related posts