26 Απριλίου 2024

Καταβολή της δόσης στο ΔΝΤ, ύψους €448 εκατ.

Καταβολή της δόσης στο ΔΝΤ, ύψους €448 εκατ.

Καταβολή της δόσης στο ΔΝΤ, ύψους €448 εκατ.. Όπως αναφέρθηκε από πηγές του υπουργείου Οικονομικών αλλά και ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία (Bloomberg), πληρώθηκε η δόση των €448 εκατ., που είχε αμφισβητηθεί εάν θα μπορούσαμε να τη δώσουμε.

Για το θέμα της πληρωμής (ή μη) της δόσης είχε γίνει πολύ κουβέντα στο προηγούμενο διάστημα, στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό.

Καταβολή της δόσης στο ΔΝΤ, ύψους €448 εκατ.

 

Στο παραπάνω γράφημα βλέπετε τις πληρωμές (και τη σημερινή) που έχει το ελληνικό κράτος προς πιστωτές του έως και τον Ιούνιο.
Στον αριστερό άξονα του γραφήματος, η κλίμακα είναι διαφορετική από τον δεξί άξονα και παρουσιάζει τις σωρευτικές πληρωμές έως και τον Ιούνιο, που φαίνονται με την ανοδική βυσσινί γραμμή.
Στον δεξί άξονα είναι οι πληρωμές που γίνονται αναλυτικά έως και τον Ιούνιο, οι οποίες αποτυπώνονται με τις γαλάζιες μπάρες.

Παρατηρούμε ότι έως και τον Ιούνιο, η χώρα μας πρέπει να πληρώσει σε πιστωτές της, ποσό περίπου €3,5 δισ., άρα τα πράγματα είναι δύσκολα χωρίς βοήθεια, χωρίς κάποιον υποστηρικτικό μηχανισμό, αν και όχι ακατόρθωτο.
Όχι ακατόρθωτο διότι από τον Μάιο και μετά, ξεκινά η τουριστική σαιζόν και θα έχουμε ιδιαίτερα ισχυρές χρηματικές εισροές · βέβαια από εδώ και ύστερα, θα παίξουν ρόλο και οι εσωτερικές ανάγκες.
Η κυβέρνηση στηρίζει πολλά στην επιτυχία του προγράμματος ρύθμισης των 100 δόσεων, προκειμένου να τονώσει την κρατική μας ρευστότητα.
Ίδωμεν…

Το επόμενο αρκετά δύσκολο σημείο, είναι στις 12 Μαίου, που πρέπει να πληρωθούν άλλα περίπου €750 εκατ., δόση προς το ΔΝΤ πάλι.

>>>•<<<

Ψάχνετε για εργασία; … Αγγελίες 

Αὐξημένη Γνώση = Αὐξημένη Ἀνταγωνιστικότητα!

Ίσως σας ενδιαφέρουν τα ακόλουθα άρθρα:

✎ Όλα τα νέα Φορολογικά Έντυπα
✎ Τι φανερώνουν η λεκτική και μη επικοινωνία για τη συνάντηση Τσίπρα – Πούτιν
✎ Schäuble και Βαρουφάκης: Η ετυμολογία των ονομάτων τους
✎ Δεν φορολογείται το χαρτζιλίκι – βέβαια!
✎ Γιατί να επενδύσω;

Άλλα σημαντικά Νέα

Related posts