26 Απριλίου 2024

Δημόσιος Υπάλληλος απουσίαζε από την υπηρεσία του 5 χρόνια

Δημόσιος Υπάλληλος απουσίαζε από την υπηρεσία του 5 χρόνια

Δημόσιος Υπάλληλος απουσίαζε από την υπηρεσία του 5 χρόνια, αλλά πληρώνονταν! Άλλο ένα απαράδεκτο περιστατικό βγήκε στην δημοσιότητα.Δημόσιος Υπάλληλος απουσίαζε από την υπηρεσία του 5 χρόνια

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με δημοσίευμα της «Ημερησίας», αφορά 45χρονο εργαζόμενο του ΕΚΑΒ Πέλλας. Ο υπάλληλος αυτός απουσίαζε αδικαιολόγητα από την υπηρεσία του για σχεδόν 5 ολόκληρα έτη.

Ο υπάλληλος αυτός ήταν μέλος πληρώματος ασθενοφόρου. Το περίεργο βέβαια είναι όχι μόνο ότι δεν πήγαινε στην εργασία του, αλλά και στο ότι κατά της διάρκεια της απουσίας του, κανείς δεν τον αναζήτησε επισήμως και εγγράφως. Κατά τα έτη 2006 έως το 2011, το όνομα του ούτε καν συμπεριλαμβάνονταν στα προγράμματα εργασίας (βάρδιες) της υπηρεσίας του. Αυτό προφανώς, μας οδηγεί στην σκέψη πως ό,τι έκανε το έκανε με την υποστήριξη κάποιων (προϊσταμένων).

Η υπόθεση ήρθε στην επιφάνεια μετά από δεκάδες ανώνυμες αναφορές, τέσσερις επώνυμες καταγγελίες, δύο ΕΔΕ, μία έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας (ΣΕΥΥΠ) και μία συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΑΒ, προκειμένου να… διαπιστωθεί.

Παρόλο που ο υπάλληλος απουσίαζε από την 1η Δεκεμβρίου του 2006 έως και την 9η Νοεμβρίου 2011, τέθηκε σε αργία μόλις τον περασμένο Νοέμβριο. Σημειωτέον ότι πρόκειται για αργία που διαρκεί όσο παραμένει ανοιχτή η πειθαρχική διαδικασία και ήταν ουσιαστικά μονόδρομος για το ΔΣ του ΕΚΑΒ, μετά την ένσταση που άσκησε κατά της τελευταίας απόφασης του πειθαρχικού συμβουλίου, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης.

Ο υπάλληλος που σε όλη την διάρκεια της απουσίας του, πληρώνονταν κανονικά, περί των 120 χιλιάδων ευρώ συνολικά, εργάζονταν σε καφέ που διατηρούσε η αδελφή του στην Έδεσσα. Μάλιστα, λέγεται ότι η πρώτη επώνυμη καταγγελία στο ΕΚΑΒ, έγινε από γειτονικό ανταγωνιστή στον χώρο της διασκέδασης, όταν διαπίστωσε ότι ο συντοπίτης του, υπάλληλος του ΕΚΑΒ, αφιέρωνε ουσιαστικά όλο τον χρόνο του, στην επιχείρηση της αδελφής του.

Ο ‘αόρατος’ δημόσιος υπάλληλος αλλά με πολύ ορατό και απτό πορτοφόλι από τα χρήματα που εισέπραττε κανονικά από το Δημόσιο (εάν διαιρέσουμε τις 120 χιλιάδες με τους 70 μήνες για την 5ετία, με 14 μήνες το έτος, βρίσκουμε ότι ελάμβανε άνω των 1.700 ευρώ μηνιαίως), είχε και άλλα ενδιαφέροντα, αναπτύσσοντας πολυσχιδή δραστηριότητα: Είχε αναπτύξει επιχειρηματική δραστηριότητα στη γειτονική Βουλγαρία, δραστηριοποιούμενος στην εκμετάλλευση και εισαγωγή βιομάζας. Επιπρόσθετα, ασχολούνταν εντόνως με το τοπικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και διετέλεσε και πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας για κάποιο διάστημα.

Ζητούμενο είναι τώρα, να επιστρέψει άμεσα τις 120.000 ευρώ που καταχράστηκε και βέβαια να τιμωρηθεί παραδειγματικά και αυτός και όποιος άλλος τον στήριξε, διότι άνευ στηρίξεως, δεν θα μπορούσε να το είχε κάνει. Δυστυχώς δε, αυτή δεν είναι μια μεμονωμένη περίπτωση, καθώς είναι πολλές οι καταγγελίες που φτάνουν στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Είναι επίσης δυσάρεστο ότι ενώ είναι πλήθος τέτοιες περιπτώσεις, ωστόσο μετά από τέσσερα έτη μνημονίων και τον κόσμο να ‘στενάζει’, η πολιτεία που κατά τα άλλα είναι υπέρ-ενεργή στο να θεσμοθετεί νόμους μέχρι και με αναδρομική ισχύ όταν είναι να πάρει από τους πολίτες χρήματα, στο πεδίο της ουσιαστικής και αυστηρότατης τιμωρίας αυτών των φαινομένων, δεν έχει πράξει τίποτα. Γιατί άραγε;

Επιπλέον, θεωρούμε ότι οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, θα πρέπει συλλογικά να κάνουν καταγγελίες, όταν διαπιστώνουν στις τάξεις τους τέτοια φαινόμενα, διότι αυτά τα φαινόμενα τα πληρώνουν και οι ίδιοι, δηλαδή οι εργαζόμενοι δημόσιοι υπάλληλοι, που επίσης ‘στενάζουν’ από τις εντονότατες περικοπές σε μισθούς.

 

 

>>>•<<<

Διαβάστε ακόμη…

Μειώσεις στα τιμολόγια ΟΣΔΕ για τους αγρότες

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για συμμετοχή στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού

Τι συνεπάγεται μη εμπρόθεσμη υποβολή φορολογικής δήλωσης

Στο «κυνήγι» της φοροδιαφυγής

Λήξη υποβολής Φορολογικών Δηλώσεων αύριο, Δευτέρα 14 Ιουλίου

Αλλαγές δρομολογούνται από το υπ.οικ. στο Φόρο Ακινήτων

Η συντομότερη Ανάλυση της Ελληνικής (Μνημονιακής) Οικονομίας

Μια Cool επιχειρηματική ιδέα, μερικές φορές είναι κυρίως θέμα μυαλού

Από την Υπερφορολόγηση στην Φοροεξόντωση των πολιτών

Related posts