20 Απριλίου 2024

Στο «κυνήγι» της φοροδιαφυγής

Στο «κυνήγι» της φοροδιαφυγής

Στο «κυνήγι» της φοροδιαφυγής συνεχίζει να οδεύει η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, μέσω εντατικών φορολογικών και ασφαλιστικών ελέγχων.

Κατά τη διεξαγωγή ελέγχου σε μεγάλο αριθμό καταστημάτων στην Αττική, διαπιστώθηκαν σε έξι (6) από αυτά, παραβάσεις, ενώ συνελήφθη και ένα (1) άτομο στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.Στο «κυνήγι» της φοροδιαφυγής
Στη σχετική του ανακοίνωση της 13ης Ιουλίου 2014 το Υπουργείο Πρστασίας του Πολίτην αναφέρει τα εξής:
Αθήνα, 13 Ιουλίου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου
Συνεχίστηκε η διενέργεια εκτεταμένων ελέγχων από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, κατά την εβδομάδα 07-13 Ιουλίου 2014, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιχειρήσεις στην Αττική, με σκοπό τον έλεγχο της εφαρμογής της φορολογικής νομοθεσίας, καθώς και των διατάξεων για την ανασφάλιστη και αδήλωτη εργασία.
Ειδικότερα, κλιμάκια Αστυνομικών της Υπηρεσίας διενήργησαν ελέγχους σε μεγάλο αριθμό καταστημάτων και επιχειρήσεων, στις περιοχές Αρτέμιδας, Ραφήνας, Καλογρέζας, Αμαρουσίου, Γαλατσίου και Πειραιώς Αττικής, σε έξι (6) από τα οποία διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, ενώ συνελήφθη και ένα (1) άτομο για παραβάσεις φορολογικής νομοθεσίας και σε βάρος του ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.
Συγκεντρωτικά, από τους ελέγχους διαπιστώθηκε:

  • Η μη έκδοση των προβλεπόμενων φορολογικών στοιχείων σε τέσσερα (4) καταστήματα.
  • Εργασία ενός (1) υπαλλήλου πέραν του δηλωμένου ωραρίου εργασίας.
  • Εργασία τεσσάρων (4) υπαλλήλων χωρίς να είναι καταχωρημένοι στον πίνακα προσωπικού.
  • Εργασία τεσσάρων (4) υπαλλήλων χωρίς να είναι ασφαλισμένοι.
  • Μη επίδειξη του βιβλιαρίου συντήρησης και επισκευής φορολογικού μηχανισμού σε ένα (1) κατάστημα. 
  • Λειτουργία ενός (1) καταστήματος χωρίς άδεια από την προβλεπόμενη Αρχή.

Για όλες τις περιπτώσεις ενημερώθηκαν τόσο οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. όσο και τα κατά τόπους Υποκαταστήματα του Ι.Κ.Α. για την επιβολή των προβλεπόμενων Διοικητικών κυρώσεων.
Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση καθ’ όλη την διάρκεια της θερινής περιόδου.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Related posts