29 Μαρτίου 2024

Breaking News

Κίνδυνος για τους κατόχους ανασφάλιστων αυτοκινήτων

Κίνδυνος για τους κατόχους ανασφάλιστων αυτοκινήτων

Κίνδυνος για τους κατόχους ανασφάλιστων αυτοκινήτων: Αντιμέτωποι με σοβαρές κυρώσεις έρχονται περί των 600 χιλιάδων ιδιοκτητών ανασφάλιστων αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους.ανασφάλιστα ΙΧ

Μπορεί ακόμα, περίπου έναν χρόνο μετά την εξαγγελία του υπ.οικ. για σχετικό ‘κυνήγι’, να μην έχουν σταλεί τα ειδοποιητήρια στους ιδιοκτήτες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες τους ξέχασαν… απλώς, έπρεπε να γίνουν οι απαραίτητες διασταυρώσεις στοιχείων.

Από δω και πέρα όμως, τα πράγματα στενεύουν για όσους έχουν ανασφάλιστα οχήματα είτε επειδή αδυνατούν να πληρώσουν τα ασφάλιστρα, είτε επειδή αρνούνται να το πράξουν, είτε απλώς αμελούν. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το υπ.οικ. θα τους στείλει ειδοποιητήρια με τα οποία θα τους γνωστοποιεί ότι επιβαρύνονται με πρόστιμα τα οποία αν δεν πληρώσουν, θα τους επιβληθούν βαρύτατες κυρώσεις. Επίσης, θα πρέπει να προσκομίσουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο και να καταβάλουν παράβολο υπέρ του Δημοσίου για ανασφάλιστο όχημα, το οποίο κοστίζει €250.

Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων κινδυνεύουν με αφαίρεση πινακίδων και αδειών από 10 μέρες έως και για 3 έτη, με τις βαρύτερες ποινές να προβλέπονται για όσους εμπλέκονται σε ατυχήματα ή υποτροπιάζουν. Επιπρόσθετα, προβλέπεται και ποινική μεταχείριση, με φυλάκιση δύο μηνών.

Υπενθυμίζεται ότι το χρηματικό πρόστιμο ανέρχεται σε €500 για τα επιβατικά και σε €250 για τα δίκυκλα.

Τέλος, αναφέρουμε και για όσους είναι συνεπείς όσον αφορά στην πληρωμή των ασφαλίστρων ότι πλέον το σύστημα πληρωμής έχει αλλάξει και πρέπει να πληρώνεται, πριν τη λήξη του ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

 

 

✎✎✎ Δείτε ακόμη…

Related posts