29 Μαρτίου 2024

Breaking News

Ν. Δένδιας και Σόιμπλε: μελλοντικά σενάρια που αφορούν την ελληνική οικονομία

Ν. Δένδιας και Σόιμπλε: μελλοντικά σενάρια που αφορούν την ελληνική οικονομία

Στη συνάντηση του, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Ν. Δένδιας με τον υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε, συζήτησε για τα θέματα φορολόγησης και τα μελλοντικά σενάρια που αφορούν την ελληνική οικονομία και στη συνάντηση του με τον υπουργό Επικρατείας Braun αναφέρθηκε στην προώθηση της καινοτομίας και την υποστήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups). μελλοντικά σενάρια που αφορούν την ελληνική οικονομία

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Τρίτη, 19 Αυγούστου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συναντήσεις του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Ν. Δένδια με τους Υπουργούς Οικονομικών της Γερμανίας κ. W. Schäuble, Επικρατείας κ. Helge Braun και με εκπροσώπους της KfW.

  • Mε τον Υπουργό Οικονομικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Wolfgang Schäuble συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη 19 Αυγούστου 2014, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Βερολίνο.

Ο κ. Δένδιας δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον κ. Schäuble:

«Είχα τη χαρά να γίνω δεκτός από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Schäuble, μετά από την πρωινή μου επίσκεψη στην Καγκελαρία και τη συνάντηση με τον Υπουργό κ. Braun.

Θα ήθελα να πω ότι κατά την συνάντηση με τον κ Σόιμπλε, που έγινε σε εξαιρετικά εγκάρδιο κλίμα, υπήρξε μια ευρύτατη συζήτηση μίας ώρας για όλα τα θέματα που αφορούν την ελληνική οικονομία, την εξέλιξη του προγράμματος σταθεροποίησης, αλλά και τις σημερινές προκλήσεις. Αφενός την κρίση στην Ουκρανία και τις συνέπειες που αυτή μπορεί να έχει για την Ευρώπη και την Ελλάδα σε συνδυασμό με τις δυνατότητες του γερμανικού παράγοντα να επηρεάσει την κρίση αυτή, και αφετέρου επίσης και για τα μελλοντικά σενάρια που αφορούν την ελληνική οικονομία. Τη δυνατότητά μας, όπως διαφαίνεται, να φύγουμε οριστικά από την κρίση, οριστικά πλέον να βρεθούμε έξω από το τούνελ, στο φως.

Συζητήσαμε πάρα πολύ και τα θέματα φορολόγησης, το πώς θα μπορούσε η ελληνική οικονομία να λειτουργήσει σε ένα πλαίσιο με λιγότερους φόρους αλλά και με ισχυρά αναπτυξιακά εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις να βρουν χρηματοδότηση και να αναπτυχθούν.

Τελικά η ανεργία στην Ελλάδα δεν μπορεί να καταπολεμηθεί εάν η οικονομία δεν λειτουργήσει σωστά, εάν δεν δημιουργηθούν νέα προϊόντα, νέες επιχειρήσεις, εάν δεν μετακινηθεί ρευστότητα προς την οικονομία, αν δεν αυξηθούν οι εξαγωγές. Η βοήθεια του γερμανικού παράγοντα σε μια τέτοια κατεύθυνση μπορεί και πρέπει να είναι σημαντική».

 

  • Προηγουμένως, σήμερα το πρωί, ο κ. Δένδιας συναντήθηκε στην Καγκελαρία με τον Υπουργό Επικρατείας της Γερμανίας κ. Helge Braun, με τον οποίο συζήτησε για θέματα που αφορούν την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της επαγγελματικής εκπαίδευσης, όπως π.χ. στον τομέα του Τουρισμού.

Ο Έλληνας υπουργός αναφέρθηκε επίσης στο σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για την προώθηση της καινοτομίας και την υποστήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups), το οποίο έτυχε θετικής ανταπόκρισης από τον κ. Braun.

 

  • Χθες το βράδυ ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας παρακάθισε σε δείπνο εργασίας με εκπροσώπους της Τράπεζας KfW.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου εργασίας οι εκπρόσωποι της γερμανικής τράπεζας δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και εξέφρασαν την πρόθεση να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατόν οι διαδικασίες σχετικά με τη λειτουργία του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου, ώστε να φθάσει σύντομα η χρηματοδότηση στους τελικούς αποδέκτες και να ενισχυθεί η ρευστότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, ιδίως των μικρομεσαίων.

  • Στη συνέχεια του σημερινού προγράμματος της επίσκεψής του ο κ. Δένδιας παρακάθεται σε γεύμα εργασίας με τη Διοίκηση του Γερμανικού Συνδέσμου Βιομηχανιών (BDI) και θα συναντηθεί διαδοχικά με τον Γερμανό Αντικαγκελάριο και Υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων και Ενέργειας κ. Sigmar Gabriel, με τον Γενικό Διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Καγκελαρίας κ. Nikolaus Meyer-Landrut ) και με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Stephan Steinlein.

Από το Γραφείο Τύπου

 

 

✎✎✎ Δείτε ακόμη…

 

Related posts